Witam Wszystkich. Przedstawiam Wam mój nowy nabytek, który sprawiłem sobie tydzien temu. Jest to mój pierwszy w życiu dieslel. Wczesniej miałem wszystkie auta (grupa VAG oczywiscie: passat b3 2.0, 80tka 2.0, A4 2.8 Q) z lpg. No i padło teraz na 2.5 Q 180 PS AKE . Samochód jest z 2002r - jestem jego trzecim właścicielem, drugim w Polsce. Autko jest w kraju 3,5r. Poprzedni właściciel sam go sprowadził od fana Audi z DE (było to jego trzecie OOOO w garażu - tez bym tak chciał . Szukałem A6 z silnikiem 2.8 lub 4.2 ale wszystkie, które oglądalem nie były tak zadbane i z takim wyposażeniem jak ta - dlatego skusilem sie na diesla. Mam troszke roboty przy nim ale przeciez grzebanie przy Audi to sama przyjemność . Dwa banany do wymiany, jakies niegroÂźne wycieki, pare detali typu: wymiana zamka w drzwiczkach gdzie znajduje sie trójkąt ostrz, sklejenie plastikowych śrób do regulacji świateł, wym akumulatora, fitrów, świec, klocków tył, na wiosne pranie tapicerki itd itp. Brakuje mu tylko solar dachu - a tak wszystko działa. Aha - no i standartowo wysyłam pompe wtryskową do regeneracji do boscha - autko odpala i jeÂździ jak należy ale komputer pokazuje błąd 1318 więc nie bede ryzykował tylko zajmę sie tym od razu. Wywala jeszcze błąd 542 - więc pewnie wtrys ster. tez wymienie jezeli dobrze kojążę jezeli nie prosze poprawcie mnie. Nie robilem jeszcze fotek, mam tylko te z otomoto wiec je wrzuce. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, 11:59 przez zapomnialemm, łącznie zmieniany 1 raz.