[A6 C6 2.0 tdi] spalanie
Witam,
moja ostatnia trasa wyglądała tak Gdańsk-Suwałki bocznymi drogami opór non stop Suwałki-Kłajpeda tempomat do 130 i z powrotem podobnie. ÂŁącznie wyszło 1370km i spalanie 6,78 litra na setkę. Pod koniec podróży po Litwie wg kompa na baku do zrobienia było 1560km
ale po polskiej stronie wyrównałem . Na co dzień przy dość dynamicznej jeździe 70/30 miasto/trasa wychodzi liczone z baku 7,3-7,8
moja ostatnia trasa wyglądała tak Gdańsk-Suwałki bocznymi drogami opór non stop Suwałki-Kłajpeda tempomat do 130 i z powrotem podobnie. ÂŁącznie wyszło 1370km i spalanie 6,78 litra na setkę. Pod koniec podróży po Litwie wg kompa na baku do zrobienia było 1560km
ale po polskiej stronie wyrównałem . Na co dzień przy dość dynamicznej jeździe 70/30 miasto/trasa wychodzi liczone z baku 7,3-7,8
Tak, diesle są oszczędne w trasie jak silnik pracuje równo w optymalnej temp. Diesle nie są do miasta zwłaszcza z DPF'em.łosiu pisze:Odgrzeje troche ,Panowie jak w koncu z tym spalaniem po miescie 2.0 tdi ,kumpel smiga praca -dom ,przedszkole -dom w sumie 15km koła standart 16", spala mu 10l i sie denerwuje ze dizel mial byc oszczedny a nie jest <szok>
Spalanie po mieście przy mocy ~230PS u mnie wynosi od 7l do 11l w zależności od humoru niżej jeszcze nie szedłem
U mnie spalanie w mieście (automat, koła 16") wychodzi min 9 l/100 km ale to przy bardzo delikatnej jeździe. Zdecydowanie częściej moje spalanie oscyluje w granicach 10 l/100 km szczególnie jak na zewnątrz robi się już coraz chłodniej a ja niestety pokonuje bardzo krótkie odcinki. Do tego dochodzi jeszcze DPF który przy miejskiej jeździe wypala się dosyć często co również powoduje wzrost zużycia paliwa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: patryk
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam a czy w naszych adziach idzie przestawić spalanie by pokazywało stojąc ile pali litrów NA /H
jest 3.0 tdi bmk s-line i to co zawsze mi się marzyło quattro
licznik q7 2014 wersji PL
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
licznik q7 2014 wersji PL
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
Z 2.0 tdi wycisnąłeś 230 ps ?neimaD pisze:Tak, diesle są oszczędne w trasie jak silnik pracuje równo w optymalnej temp. Diesle nie są do miasta zwłaszcza z DPF'em.łosiu pisze:Odgrzeje troche ,Panowie jak w koncu z tym spalaniem po miescie 2.0 tdi ,kumpel smiga praca -dom ,przedszkole -dom w sumie 15km koła standart 16", spala mu 10l i sie denerwuje ze dizel mial byc oszczedny a nie jest <szok>
Spalanie po mieście przy mocy ~230PS u mnie wynosi od 7l do 11l w zależności od humoru niżej jeszcze nie szedłem
miała palic 10l w miescie !!!!!
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: