[A6 C5] wymiana rozrządu
bardzo mądrze kolega gada-ja wychodzę z takiego samego założeniaaplauz pisze:
Można o dać 10000 tylko po co skora INA, Contitech czy podobne w tej klasie robią bardzo dobre klocki a kosztują połowę mniej ?

nie mam zamiaru płacić za logo Audi, skoro za polowe ceny kupuję identyczna część tylko opisaną Ina,Conti,TRW itd.
nie tyczy się to tylko rozrządów ale niemal wszystkich części.Oczywiście odpuszczamy graty firm Topran i podobne badziewie
-
- Forum Audi A6 / A7
Aplauz jeśli pisałes do moich kosztów to nadmienie ze nie kupowałem w aso i oby drożej...
Wymien WSZYSTKO to co wymaga wymiany w i przy rozrzadzie to sie zdziwisz. Pasek i pare rolek czy to s6 czy 1.9tdi to każdy moze za pare stowek/tysiąc z hakiem wymienić. Kwestia jak jeździsz , ile jeździsz i na ile czasu masz auto. Ja mam zamiar trzymać swojego z 5 lat minimum i jeśli kupiłem z przebiegiem 169 po długich poszukiwaniach a przez 5 latek zrobię około 300 tysięcy + to co miał wcześniej to jak myślisz i czy jesteś pewien ze wystarczy pasek i rolki za tysiąc z hakiem zmieniac? Zdziwisz sie jeśli tak sądzisz... Analogicznie jeśli robiłbym 5 tysięcy rocznie i trzymał auto 2-3 lata to nic bym w auto nie wkladal bo i po co jak jedyne zużycie bedzie ze starości:))
Wymien WSZYSTKO to co wymaga wymiany w i przy rozrzadzie to sie zdziwisz. Pasek i pare rolek czy to s6 czy 1.9tdi to każdy moze za pare stowek/tysiąc z hakiem wymienić. Kwestia jak jeździsz , ile jeździsz i na ile czasu masz auto. Ja mam zamiar trzymać swojego z 5 lat minimum i jeśli kupiłem z przebiegiem 169 po długich poszukiwaniach a przez 5 latek zrobię około 300 tysięcy + to co miał wcześniej to jak myślisz i czy jesteś pewien ze wystarczy pasek i rolki za tysiąc z hakiem zmieniac? Zdziwisz sie jeśli tak sądzisz... Analogicznie jeśli robiłbym 5 tysięcy rocznie i trzymał auto 2-3 lata to nic bym w auto nie wkladal bo i po co jak jedyne zużycie bedzie ze starości:))
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
No ale paski Contitech czy rolki INA + dobra pompa to tak samo gwarancja dobrej planowanej eksploatacji zgodnej z dokumentacją. Na markowych 3 razy więcej nie pojedziesz wiec dlatego nie rozumiem ?Kaiser26 pisze:Aplauz jeśli pisałes do moich kosztów to nadmienie ze nie kupowałem w aso i oby drożej...
Było: Audi 100 C2 I - 79' (1,6), Audi 100 Quattro Avant Wagon C3 -85' (2,2), Audi A6 C5 I- 97' 2,8)
S6 C5 - 2001' (4,2), Jest A4 B7 01'
Starzeję się ?
S6 C5 - 2001' (4,2), Jest A4 B7 01'
Starzeję się ?