Kupiłem niedawno S6 C5, ogólnie z auta jestem bardzo zadowolony poza jedną rzeczą, stoi za nisko przez zolte sprezyny KW nr 1002 1004 zalozone przez szwajcara.
Auto ma mi sluzyc głownie jako "czołg" na zime i jego wysokosc obecnie jest nieakceptowalna, dla zobrazowania problemu fotka poniżej.
Przekopałem całe allegro i jedyne co znalazlem to oryginalne zawieszenie sportowe od S6 ale one sa obnizone o -10-20mm i utwardzane.
A ja wolalbym kompletna seria od A6 4.2 a nawet coś wyższego (sa jakies metody na podwyzszenie zawiasu ?) ?
Może jest tutaj ktoś kto ma A6 4.2 i ma seryjne sprezyny od tego samochodu, chetnie sie zamienie 1:1 albo je odkupie ?
Może ktoś wie gdzie leży taki komplecik zawieszenia do V8 ?
Jakie ew nowe sprezyny z hurtownii pasuja do 4.2 ? Bo przeciez nie te co pasuja do wszystkich od 1.8 po 3.0 ?
Komplet sprezynowy od allroada (jest na allegro za 2400) nie podpasuje oczywscie

Za każda okazaną pomoc odwdzięcze się.
W razie co prosze dzwonić 500 161 617
[ Dodano: 2013-11-16, 20:02 ]
Z naklejki mam takie zakresy wagowe:
0JM przod - kategoria 12
0YS tył - kategoria 16
Znalazlem już w ETCE''e ktore serie sprezyn mogly by pasowac ale znaleźć cos na allegro chyba nie mozliwe

Panowie czy z silnikami 2.5 TDI quattro avant są podobne kategorie wagowe ? Bo wtedy można by łatwiej coś dopasować ?