Witam,
zauważyłem ciekawą przypadłość.
Czasem przy włączonym radiu jak i CD kiedy głośność mam ustawioną dość nisko nie gra strona od kierowcy - przód.
Kiedy lekko podgłoszę problem ginie.
Problem jest czasem po odpaleniu jak i podczas jazdy tak jakby coś nie łączyło, ale dziwne jest to że po zwiększeniu głośności zaczyna wszystko grać. W drzwiach są 3 głośniki - niskie, wysokie i sub... żadnego czasem nie słychać.
Przy włączonej głośno muzyce problemu nigdy nie było, ustawienia DSP z włączoną i wyłączoną funkcją GALA.
czy miał ktoś podobny problem? Przewody bądź problem z ich łączeniem raczej wykluczam bo by nie działały po zwiększeniu głośności, może to kwestia jakiegoś regulatora ?
[A6 C6] DSP, Głośnik czasem nie działa,strona kierowcy przód
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Hmmm nie to AUDI...łosiu pisze:Prawdopodobnie konczy sie pokretlo od podglaszania mmi ,musisz go przeczyscic pomoze na kilka chwil ale potem juz tylko wymiana
w MMI jest impulsator /enkoder - dlatego nie masz "poczatku" "ani konca pokretla" - jest to "cyfrowy" ustroj, przez co jezeli jest winny... to co ktorys obrot bedzie dopiero "zaskakiwal" i zglasnial / sciszal, albo zamiast zglasniac sciszal lub odwrotnie.
Regulacja glosnosci zrealizowana jest po stronie wzmacniacza, pomiedzy procesorem a koncowkami mocy. Wiem bo z tych punktow mam wyprowadzone wyjscia niskiego napiecia do zewnetrznego wzmacniacza.