Szkoda że z tyłu w ośce nie ma stabilizatora (bynajmniej tak mi się wydaje), muszę wymienić u siebie cały kpl, mam nadzieję że audi zacznie się pewniej prowadzić.Bawół1 pisze:endriu84 pisze:Koledzy podepne się pod temat, również mam zawieszenie 1BA co kupić żeby wymienić na 1BE? jakie amortyzatory jakie sprężyny? a może wystarczy same sprężyny?
Inne sprężyny , amortyzatory , inny odbojnik oraz inny sztywniejszy stabilizator ( grubszy i pełny ).
[A6 C5] Rozbujane zawieszenie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
witek88 pisze:Szkoda że z tyłu w ośce nie ma stabilizatora (bynajmniej tak mi się wydaje), muszę wymienić u siebie cały kpl, mam nadzieję że audi zacznie się pewniej prowadzić.Bawół1 pisze:endriu84 pisze:Koledzy podepne się pod temat, również mam zawieszenie 1BA co kupić żeby wymienić na 1BE? jakie amortyzatory jakie sprężyny? a może wystarczy same sprężyny?
Inne sprężyny , amortyzatory , inny odbojnik oraz inny sztywniejszy stabilizator ( grubszy i pełny ).
w ośce masz belkę. Przy Quattro jest stabilizator.
Jestem dopiero co po wymiania amortyzatorów z przodu na KYB Ultra SR. I jestem w szoku jak bardzo poprawiło sięprowadzenie auta.
Przedtem pływał strasznie w kleinach , a Ori amortyzatory Boge miały dość.
[ Dodano: 2013-11-14, 22:23 ]
uszoo pisze:Witam ja mam 1BG opony 255x45x17 i tez jest strasznie miękka.... jak zmieniam pas przy 150 to dziwne uczucie jak bym nad autem nie panował myślałem ze audi będzie pewniej się prowadzić
jakie masz zawieszenie ? Jakie amortyzatory? Jeśli jeszcze Oryginał to polecam wyjąć je i sprawdzić przynajmniej ręcznie.