Witam,
samochodzik:
AUDI A6 C5 2.5 TDI QUATTRO AKE 180km
opony 205 55 r16
Dziś robiłem zbieżność tylne i przednie zawieszenie mam wydruk kontrolny - i mam prośbę czy jesteście wstanie zerknąć czy jest wszystko prawidłowo?
Mam wątpliwości bo po 1 kierownica jest przekrzywiona w lewo i po 2 zaczęła mi się wyświetlać kontrolka ESP.
Wróciłem do mechanika ale stwierdził ze jest już późno i umówiłem się na jutro rano a wcześniej chciałem zasięgnąć waszej opinii.
Proszę o opinie i może ktoś wie czym są spowodowane wymienione objawy?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... c3eb8.html
Zbieznosc 2.5 tdi 180 km quattro
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
2.5 TDI quattro, tak pokrótce to wyniki na zielono znaczy OK. A wyniki na czerwono są poza zakresem tlerancji.
Kierownica krzywo, czyli co ? nie zablokowali jej w srodkowym położeniu ? I tak Ci wydali samochód
?
Do poprawki
Co do ESP to nic logicznego związanego z ustawieniem zbieżności jakos nie przychodzi mi do głowy na szybko
Kierownica krzywo, czyli co ? nie zablokowali jej w srodkowym położeniu ? I tak Ci wydali samochód

Do poprawki

Co do ESP to nic logicznego związanego z ustawieniem zbieżności jakos nie przychodzi mi do głowy na szybko

Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
w kierownicy jest czujnik skretu ktory scisle wspolpracuje z esp ,wychodzi na to ze jest odchylka miedzy kolami na wprost a katem skretu na kierownicy i dlatego swieci2.5 TDI quattro pisze:Mam wątpliwości bo po 1 kierownica jest przekrzywiona w lewo i po 2 zaczęła mi się wyświetlać kontrolka ESP.

pozd

allroad 3.0 ASB
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH