[Audi a6 c6] ksenon slabo swieci
[Audi a6 c6] ksenon slabo swieci
Witam,
Mam problem z ksenonami w moim A6. swieca kiepsko, noca gorzej niz zwylka zarowka halogenowa. a kiedy porownalem z audi a3 lub vw passatem na xenonach to wyglada jak bym stal na postojowych.
generalnie jest az niebezpiecznie, bo kiedy jadzie coz z przeciwnego kierunku nic nie widze.
zmienilem juz zarowki (koszt 500 zl za kpl) ale zero poprawy.
zauwazulem tez, ze jeden reflektor idzie w zolty docien.
jaka jest przyczyna i jak to leczyc?
czy problem jest z kloszami, soczewkami czy moze z przetwornicami.
oczywiscie samochod jest wyposazony oryginalnie w xenony, nie jest to zadna samorobka.
z gory dzekuje za pomoc.
Mam problem z ksenonami w moim A6. swieca kiepsko, noca gorzej niz zwylka zarowka halogenowa. a kiedy porownalem z audi a3 lub vw passatem na xenonach to wyglada jak bym stal na postojowych.
generalnie jest az niebezpiecznie, bo kiedy jadzie coz z przeciwnego kierunku nic nie widze.
zmienilem juz zarowki (koszt 500 zl za kpl) ale zero poprawy.
zauwazulem tez, ze jeden reflektor idzie w zolty docien.
czy problem jest z kloszami, soczewkami czy moze z przetwornicami.
oczywiscie samochod jest wyposazony oryginalnie w xenony, nie jest to zadna samorobka.
z gory dzekuje za pomoc.
P0SITIV
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie zaszkodzi podłączyć pod kompa i sprawdzić błędyp0sitiv pisze:oczywiscie samochod jest wyposazony oryginalnie w xenony, nie jest to zadna samorobka.
ale aż dziw, że by padły tak szybko, w sumie to od przejechanych kilometrów zależy, ale do 200 tysi problemów nie powinno być (mowa o przetwornicach)
a może coś z ładowaniem :?: sprawdzić na odpalonym jakie jest ładowanie ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
dokładnieSTraits pisze:Kiedyś widziałem podobny objaw w samochodzie który stał 2 dni w stawie

... reflektory ze spalonych aut (jeśli przeżyją...) też raczej kiepsko świecą...

no ale przyczyn może być sto - włącznie z pająkiem który zrobił sobie domek w naszej lampie... :lol:
wyciągnąć reflektory jeśli nie mają wizualnie zmętniałych soczewek - i wyczyścić odbłyśniki paluchem owiniętym gazą.p0sitiv pisze:zauwazulem tez, ze jeden reflektor idzie w zolty docien.
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
Witam! Chciałbym kontynuować temat słabo świecących ksenonów, ale wydaje mi się, że u mnie problem jest troche inny - na światłach mijania jest ok ale po włączeniu drogowych mam wrażenie, jakby reflektory nie oświetlały jezdni ale świeciły dużo za wysoko. Dodam, że mam porównanie z C5, którą jeżdżę zamiennie i światła drogowe są tam o wiele jaśniejsze i lepiej oświetlają drogę przed samochodem, w C6, przy włączeniu "długich" przed samochodem niewiele się zmienia... Czy to może być wina systemu samopoziomowania? Ksenony w mojej C6 mają doświetlanie zakrętów, które działa bez zarzutu, chodzi raczej o ustawienie w kierunku pionowym.
pozdrawiam
pozdrawiam
odświeżam kotleta...
mam ten sam problem co założyciel tematu, czyli xenon w mojej A6 C6 świeci delikatnie mówiąc źle, i zastanawiam się czy wymiana żarówek (żarników) cokolwiek da? kolega pisze że zaczął od tego i nic to nie zmieniło. z drugiej strony mam 190tyś oryginalnego przebiegu (tak tak, oryginał
) i soczewka była by już zafajdana? nawet jeżeli, gdzie takie coś czyścić? 
mam ten sam problem co założyciel tematu, czyli xenon w mojej A6 C6 świeci delikatnie mówiąc źle, i zastanawiam się czy wymiana żarówek (żarników) cokolwiek da? kolega pisze że zaczął od tego i nic to nie zmieniło. z drugiej strony mam 190tyś oryginalnego przebiegu (tak tak, oryginał

Darass, Twoim problemem są raczej odbłyśniki, a nie palniki ksenonowe... niestety, te lampy z początków produkcji są kiepskie i szybko się zużywają... one mają już od początku źle naniesioną warstwę na odbłyśnik...
Jak u siebie, po 100kkm, zmieniłem lampy, to różnica jest kolosalna... więc u Ciebie może być jeszcze większa...
Możesz oczywiście dać odbłyśniki do regeneracji, jak nie masz zbyt zmatowionych i zniszczonych kloszy... poza tym, je także można zregenerować...

Możesz oczywiście dać odbłyśniki do regeneracji, jak nie masz zbyt zmatowionych i zniszczonych kloszy... poza tym, je także można zregenerować...
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
I jak efekty? Wymiana palników w sabo świecących ksenonach nic nie daje...tylko metakizacja odbłyśników daję radę...nie kupujcie żadnych tanich Chinoli bo za cenę takich chinoli masz zrobione lampki i spokój na parę lat...Darass pisze:A6 pojechała dziś do Gdańska na regeneracje odbłyśników... wieczorem będą efekty