Tutaj nikt nigdy nie będzie się gniewał jak będziesz opisywać bryczkęMazdomania pisze:Dzisiaj byłam nią na kompleksowym sprawdzaniu... Wszystko w idealnym stanie, ani jedna rzecz nie jest do wymiany. O dziwo nawet silnik nie ma jakiegokolwiek pocenia (nie wiem, ale podobno ANK lubi trochę pochlapać olejem). Kolektory w ogóle nie przegrzane, (jest też na nadkolu po wewnętrznej stronie jakaś karteczka oryginalna, podobno od temperatury kolektora ona "znika" a u mnie jest w nienaruszonym stanie, posiada także oryginalne spinki od spodu od osłony silnika). Pod komputerem zero zapamiętanych błędów. Jedyne mankamenty samochodu to purchelek nad lewą tylną lampą i na prawym tylnym nadkolu kawałek odklejonej tej folijki. Powiedział mi, że auto nie było bite, a jeśli już to musiało to być bardzo delikatnie, bo nie ma najmniejszych śladów. Sorki, że tak wszystko opisuję, ale jestem mega szczęśliwa
Black Lady, czyli czarne S6
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Warsztat, naprawy Audi A6.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
Gaz będę zakładała dopiero w zimie w Snopkowie za pewne (z tego co się zorientowałam to jedyna osoba godna polecenia). Gość nie jest tani (5600 za instalke u mnie), ale każdy go poleca.jarek1 pisze:Widzę, że jesteśmy z tego samego miasta i ciekaw jestem gdzie planujesz zakładać LPG? Pytam, bo sam w niedalekiej przyszłości będę instalował w swojej A6![]()
Co do auta to wleciało:
- nowy kompletny rozrząd na ORI gratach poza paskiem (Contitecha) (Przy zdejmowaniu okazało się, że był zmieniany w 2010r. (tak jak w książce serwisowej), ale tylko pasek i pompa wody)
- olej Mobil 1 5W50
- łożysko na wentylatorze
- świece platynowe
- filtry kabina i powietrza (stare były z 2007r.
- plecionki i opaski na wydechach
Olej w skrzyni za tydzień
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7

No i niestety.... dzisiejszy dzień nie był zbyt szczęśliwy
Najpierw przy 150 podczas wyprzedzania zerwało mi antenę z dachu
skutkiem czego jest porysowana tylna szyba, wgniota i rysy na tylnej klapie. Zjechałam pod sklep, zostawiłam na 2 minuty auto i jakiś debil cofał.... efekt to porysowana tablica, połamana ramka i przerysowany przedni zderzak. Standardowo sprawca dał dyla....
Niby szkód nie ma wiele, ale jednak....
Najpierw przy 150 podczas wyprzedzania zerwało mi antenę z dachu
Niby szkód nie ma wiele, ale jednak....
Zapraszamy na Klub, forum Audi A8 - A8Team.PL
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7

Antena 6-letni president na dużym magnesie (ta co na foto na 1 stronie). W tym momencie już jest Wilson z bardzo mocnym magnesem
Nie, nie, nie. Chodziło o to, że faktycznie tak jak w książce serwisowej był wpis o wymianie rozrządu (w 2010r.) i był on wymieniony, ale ja jestem przezorna i zawsze po zakupie wymieniam na nówki graty
A jaki olej jest najlepszy?
Zagór pisze:Auto bardzo ładneale...
Przepraszam, nie wiem czy dobrze zrozumiałem - został stary pasek z 2010 roku??? - Po co się pytam, co to za oszczędność - 150-200 zł za nowe Conti czy Dayco??
Oliwa niewłaściwa do tego silnika- chyba, że na codzień użytkujesz auto na Sycylii, albo w okolicach Damaszku.
Nie, nie, nie. Chodziło o to, że faktycznie tak jak w książce serwisowej był wpis o wymianie rozrządu (w 2010r.) i był on wymieniony, ale ja jestem przezorna i zawsze po zakupie wymieniam na nówki graty
A jaki olej jest najlepszy?
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7

- Mazdomania