[ INNY] zmiana automata 4biega na tipa
[ INNY] zmiana automata 4biega na tipa
Witam, mam problemy z automatem 4biegowym w swojej a6 c5 1.9 afn a mianowicie ślizga przy zmianie biegów i czasami szarpie. Olej zmieniłem miesiąc temu statycznie na febi i filtr ale nic to nie dało i problemy nie ustąpiły. ile może kosztować naprawa a w razie czego z wymianą czego wiąże się przekładka na tipa??dużo jest zabawy?? bo spodobał mi się automat i na manuala nie chce zmieniać. pozdrawiam
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: [ INNY] zmiana automata 4biega na tipa
W A6C5 był 4-biegowy automatsieno26 pisze:Witam, mam problemy z automatem 4biegowym w swojej a6 c5 1.9 afn a mianowicie ślizga przy zmianie biegów i czasami szarpie. Olej zmieniłem miesiąc temu statycznie na febi i filtr ale nic to nie dało i problemy nie ustąpiły. ile może kosztować naprawa a w razie czego z wymianą czego wiąże się przekładka na tipa??dużo jest zabawy?? bo spodobał mi się automat i na manuala nie chce zmieniać. pozdrawiam

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Napraw to co masz, tipa kupisz zjeżdżonego na amen, i zaraz padnie i znowu koszta 
Sama przekładka - pewnie jakoś specjalnie skomplikowana by nie była, ale może się okazać że będziesz potrzebował poza skrzynią, 1/2 ośki (mogą być inne niż przy 4-ro biegu), poduszki, wybierak itd - kupa kasy do wydania

Sama przekładka - pewnie jakoś specjalnie skomplikowana by nie była, ale może się okazać że będziesz potrzebował poza skrzynią, 1/2 ośki (mogą być inne niż przy 4-ro biegu), poduszki, wybierak itd - kupa kasy do wydania