Witam posiadam Audi A6 C5 2.4 V6
problem polega na tym że nie działają mi kontrolki od poduszek i silnika.
W silniku nie ma błędów a w poduszkach jest błąd: zapamiętana kolizja.
Za pomoc będę wdzięczny
Brak kontrolek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Brak kontrolek
Nie działają - tzn nie świecą Ci się informując o błędzie?Rafixs pisze:...problem polega na tym że nie działają mi kontrolki od poduszek i silnika.
Jeżeli dobrze zrozumiałem Twoje pytanie, to być może poprzedni właściciel chcąc ukryć usterkę odłączył te sygnały. Możliwe także jest, że Twój model samochodu nie ma samodiagnostyki, która wyświetla stosowne informacje na liczniku (pamiętam, że był już poruszany temat o braku kontroliki z błędami dla silnika 1.8T).
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Pierwsza sprawa - dioda lampki błędów silnika - w tym roczniku na pewno nie byłoRafixs pisze:licznik mam zwykly bez FISA
rozebrałem licznik i tam gdzie miała być dioda od kontrolki silnika tam jej nie ma.(czyli tak ma byc??)
a co do poduszek to musze kupic sterownik poduszek nowy tylko się zastanawiam czy może to być odojętnie jaki czy nie jakiś do mojego modelu

Auto masz bite ostro, więc współczuję przede wszystkim. Musisz skasować "crash data" ze sterownika - to potrafi VAG Commader, VAG Tacho

Z tego co wyczytałem to kontrolka AIRBAG się nie świeci, a w sterowniku jest błąd tak

Â
-
- Forum Audi A6 / A7
Dokładnie jak kolega wyżej mówi. Sterownik lepiej oczyścić niż kupować drugi bo z tym może być sporo problemów.
Tym sprzętem podanym powyżej nie koniecznie uda się wyczyścić stera.
Podaj dokładny numer sterownika Airbag, a podpowiem, czy udało by się łatwo usunąć crasha.
O rezystory bym się na razie nie martwił, a przede wszystkim zrobił sterownik, bo teraz żadna poducha ci nie zadziała.
Tym sprzętem podanym powyżej nie koniecznie uda się wyczyścić stera.
Podaj dokładny numer sterownika Airbag, a podpowiem, czy udało by się łatwo usunąć crasha.
O rezystory bym się na razie nie martwił, a przede wszystkim zrobił sterownik, bo teraz żadna poducha ci nie zadziała.