Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 AFB]Falujące obroty cd.

Silniki wysokoprężne
kryhawrc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krystian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kryhawrc » 04 cze 2010, 12:48

Znalezłem w sumie kilka miejsc które daja gwarancje na swoje wtryski. Tak ze nie ma z tym problemu. Tak czy tak musze wydać około 600-800 za komplet-trudno,
Tylko teraz tak:Może to pytanie nie na miejscu(nie gniewaj sie) i wiem że nie ma 100% pewności, ale czy to na pewno wtryski powodują to falowanie?
No ale w sumie tak czy tak przecież trzeba je wymienić bo tak jak mówisz mogą uszkodzić tłoki. Wymienie i zobaczymy co dalej.
Sorki że tak ciągle wypytuje o szczegóły ale musze bo troche kryzys z kasą a wiadomo ze nikt nie chce przepłacać.
Tak że na razie bardzo dziękuje ci Piotruś,postaram sie o jakieś wtryski i bede pisał co dalej.(ewentualnie bede pisał w sprawie odpowietrzenia bo nie za bardzo czaje o co tam chodzi <smuty> )
Jeszcze raz wielkie dzięki <piwo>

kryhawrc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krystian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kryhawrc » 06 cze 2010, 11:23

A więc tak.
Na dzień dzisiejszy auto powiedzmy że jes troche unieruchomione(tzn. nie jeżdze nim)
Za ok. tydzień max 2 bede miał wtryski. Znajomy mi załatwi na dzień na podmiane.Co prawda urzywane ale mysle ze na podmiane się nadadzą(wątpie żeby były uszkodzone tak samo jak moje), i myslę ze wtedy bedzie widać czy cos sie zmieniło czy nie. W każdym bądz razie nie poniose żadnych kosztów a na tym wiadomo że jak najbardziej zależy.
Tak że w tej sprawie na razie czekamy. <smuty>

[ Dodano: 2010-06-08, 19:04 ]
kryhawrc pisze:A więc tak.
Na dzień dzisiejszy auto powiedzmy że jes troche unieruchomione(tzn. nie jeżdze nim)
Za ok. tydzień max 2 bede miał wtryski. Znajomy mi załatwi na dzień na podmiane.Co prawda urzywane ale mysle ze na podmiane się nadadzą(wątpie żeby były uszkodzone tak samo jak moje), i myslę ze wtedy bedzie widać czy cos sie zmieniło czy nie. W każdym bądz razie nie poniose żadnych kosztów a na tym wiadomo że jak najbardziej zależy.
Tak że w tej sprawie na razie czekamy. <smuty>
A wpadłem jeszcze na taki pomysł żeby pozamieniać wtryski miejscami. Ma to jakiś sens?
Czy lepiej poczekać na sprawne?

RAFI0212
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

FALUJÂĄCE OBROTY W CZYM PROBLEM???

Post autor: RAFI0212 » 21 paź 2013, 08:40

PANOWIE PROSZę O POMOC link do filmiku proszę zwrócić uwagę że powyżej 80km/h problem znika jest w przedziale 60-80km/h stan oleju ok.przebieg 156 oryginał <zalamka>
Rafi-Włocławek

bartekbo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Falowanie

Post autor: bartekbo » 01 lis 2013, 21:34

Ja dołączam się do problemu. Falowanie występuje w 2.8 automat. Nie jest to chyba problem automatycznej skrzyni ponieważ jak przełączeniu na tiptronic to i tak falowanie występuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja