Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Nie mogę zakodować kluczyka

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nixev
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Nie mogę zakodować kluczyka

Post autor: nixev » 02 wrz 2013, 15:55

Witam. Ostatnio z nudów poczytałem forum i znalazłem temat jak moge sobie aktywować domykanie szyb z pilota zmieniając kodowanie sterownika. przy któreś próbie z kolei niestety pilot odmowił posłuszeństwa, a raczej centralka/sterownik. Wywala mi błąd ze adaptacja kluczyka była robiona za duzo razy. Czy da się coś z tym zrobić czy tylko ratuje mnie wymiana pilota na drugi? Odłączałem akumulator chcąc zresetować centralke, ale niestety nie pomogło. Proszę o pomoc co z tym zrobić. pozdrawiam

[ Dodano: 2013-09-05, 22:25 ]
Sorry ze tak post pod postem, ale jednak udało się rozwiązać problem. Zakodowałem kluczyk, zanim mi się udało to już na allegro zamówiłem następny. No ale nic się nie stało, bo mówię będę miał 3 kluczyk do samochodu. Wszystko ładnie pięknie zakodowało się, aleeeeee piloty oba działają na odwrót, czyli jak zamykam to sie drzwi otwierają, jak otwieram to się drzwi zamykają. Przed zakodowaniem drugiego nowego kluczyka wszystko było prawidłowo. Czy da się ten problem jakoś rozwiązać, czy po prostu sobie odpuścić? Wszystko działa jak należy tylko pilota trzeba używać na odwrót. Próbowałem kodując kluczyki do centralki robić przyciskiem zamykania, potem przy drugim podejsciu przyciskiem otwierania, ale niestety kluczyki nadal działają odwrotnie. Nie mam pojęcia jak teraz to zrobić zeby działało prawidłowo, chociaż to w niczym nie przeszkadza. Pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje:D

kickers
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kickers » 31 paź 2013, 20:59

podpowiesz jak mogę uruchomić tą funkcję

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja