Również mam nadzieję, że takie konkretne informacje pomogą właścicielowi auta
Skradziono Audi A6 C6
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
fora audi
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Dziękuję Wam za pomoc koledzy! Dzięki drobnemu wsparciu banku oraz znajomych już od ponad tygodnia mam przyjemnośc znowu jeździc audi! Niestety musiałem także sprzedac moje stare bmw 330xi, które naprawdę uwielbiałem, ale pociesza mnie fakt, że miało już swoje lata i prędzej czy później i tak bym je sprzedał. Moje nowe A6 jest dokładnie takie samo jak to, które zostało skradzione z tą tylko różnicą, że jest czarne, no i niestety nie jest w pakiecie "S", dzięki czemu było nieco tańsze.Tym razem zarejestrowałem je na kogoś innego, dzięki czemu cały pakiet ubezpieczniowy wykupiłem za rozsądne pieniądze. Do tego, na własną rękę naszpikowałem auto chyba wszystkimi dostępnymi aktualnie blokadami, nadajnikami itp + miejsce jego postoju jest monitorowane przez 24h :D Jednak w dalszym ciągu trwają poszukiwania "starego" samochodu, a co więcej policja ma jakiś trop - albo tylko tak mówi... Tak czy siak, nie dajmy się złodziejom i niech wiedzą, że chocby nie wiem co, to nie pozbawią nas prawa do radości z jazdy Audi i nie tylko!
pozdrawiam!
-
Jarecki001
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jarek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
bajer-sciema
Drogi "mr22", jak juz było tu napisane, to 20 tysi za Auto-Casco, tylko gdzie??, chyba auto miales ze złotamr22 pisze:niestety autko jeszcze nie było ubezpieczone. Miało tylko OC, bo za AC ubezpieczyciel chciał jakąś astronomiczną sumę (ok. 20tys za pakiet!) z racji sporej szkodowości, więc szukałem jakiejś korzystnej oferty... Policja niby robi swoje, no ale cóż, na razie średnio im to wychodzi... Powiedzieli żebym pojechał na giełdę do Lubina i tam szukał, co przyjąłem z uśmiechem, bo takie poszukiwania raczej wiele nie dadzą (chyba, że znajdę tam jakieś ładne lusterko, albo drzwi do (od) mojego audi :P ). Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą - takim powinno się ucinac ręce i nie tylko to zresztą! Miejmy nadzieję, że autko się znajdzie jakimś cudem! Dziękuję za wsparcie drodzy forumowiecze!
Ja mysle ze jest tu inna przyczyna, sorki ze tak napisze ale bez obrazy prosze Cie "mr22"
Pierwsza opcja : poprostu nie załatwiles ubezpieczenia Auto-Casco, nie wiem moze z braku czasu, a teraz jest ci sie poprostu
głupio przyznać.
Druga opcja : kupiłes drogi samochód, za kupe kasy, ktorej juz nie starczyło na AC, a ze czasami wstyd sie przyznac ze nie ma
sie na utrzymanie auta a mimo to chce sie posmigac drogim wózkiem, wiec nie piszesz jak było, tylko troche sciemniasz i tyle.
Znam przypadki ze ludkowie bez kasy, kupowali np auto w kredycie, a serwisowali raz w roku u pana zenka kowala, bo
kasy chlopcy nie mieli a chcieli szpanowac.
Znam rózne auta (mercedes,BMW,Auci,VW) w pęłnym pakiecie OC/AC, i nigdy
za ubezpioeczenie.
Wiec reasumujac, mimo ze jestes nowy na forum, jak kazdy kiedys z nas, to prosze traktuj ludzi z szacunkiem i nie oceniaj nas jako
pół-inteligentów, bo mamy swoje doswiadczenia w kwestii ubezpieczen.
pozdrawiam i zycze odnalezienia autka
Jarecki001
Edytowałem post zgodnie z Regulaminem Forum (szalony)
Ostatnio zmieniony 04 gru 2013, 18:52 przez Jarecki001, łącznie zmieniany 2 razy.