[A6 C5] wymiana foteli C6 na C5
-
adrian055
[A6 C5] wymiana foteli C6 na C5
posiadam fotele z kanapą z Audi C6 planuje zakup drugiej C5 i ciekawi mnie to czy fotele z kanapą będą do C5 orientuje się ktoś czy podpasują pozdrawiam
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: wymiana foteli C6 na C5
Z tego co obserwowałem fotele na różnych aukcjach wersja z C6 ma 2 prowadnice przykręcane do podłogi po których porusza się cały fotel. W C5 natomiast masz 2 prowadnice na stałe umocowane do karoserii po których poruszają się 'kółka' tylnej części fotela, oraz jedno mocowanie z przodu (centralnie) które odpowiada za przesuwanie fotela przód-tył.adrian055 pisze:posiadam fotele z kanapą z Audi C6 planuje zakup drugiej C5 i ciekawi mnie to czy fotele z kanapą będą do C5 orientuje się ktoś czy podpasują pozdrawiam
Co do kanapy to się nie wypowiem, bo nie mam pojęcia.
Podsumowując, według mnie o przekładce Plug&play możesz zapomnieć, jednakże skoro posiadasz na miejscu komplet foteli z C6 oraz drugi komplet foteli C5 zainstalowany w samochodzie to sprawdź, pomierz może przy delikatnym 'rezaniu' upchniesz to do środka.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jeżeli dawcą jest inna wersja C5 to tak - kostki są takie same (o ile mówiąc 'manual' masz na myśli manualne przesuwanie fotela przód tył, oraz pochylanie oparcia i z elektryczną regulacją wysokości siedziska). Pełna elektryka powinna zadziałać (o ile jest sprawna) od momentu podłączenia. Jeżeli będziesz natomiast chciał dołożyć pamięć, to będziesz potrzebował dodatkowych elementów - ale to było już kilkukrotnie poruszane przy okazji innych wątków.Mongolski pisze:czyli w c5 podmianka foteli z manuala na elektryke to p&p ?