Rozumiem przypadki że FIS pokazuje swoje a spala dużo, ale tutaj sprawa jest taka że FIS pokazuje więcej niż zawsze, sposób jazdy taki sam, trasy takie same.
[BDV 2.4 170KM+LPG] Po wymianie świec wzrost spalania na FIS
[BDV 2.4 170KM+LPG] Po wymianie świec wzrost spalania na FIS
Troszkę dziwne zagadnienie. Zbliżał mi się kilometraż teoretyczny zmiany świec, auto zaczynało delikatnie poszarpywać, zatem postanowiłem wymienić świece (na takie co były włożone NGK BKR6eKUB). Po wymianie delikatne szarpania na zimnym silniku zniknęły, jednak na FIS wartości średnie wzrosły o około 1.5l. Na zużytych świecach była przerwa około 2mm.
Rozumiem przypadki że FIS pokazuje swoje a spala dużo, ale tutaj sprawa jest taka że FIS pokazuje więcej niż zawsze, sposób jazdy taki sam, trasy takie same.
, albo ja głupieje albo to ma jakiś powód ?
-
Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nie mam pojęciaThe_Gie pisze:czyli wszystko się unormuje z czasem ?
Sprawdź faktyczne spalanie, wtedy będzie jakiś odnośnik.
Spalania nie, ale można sprawdzić korekty. Wtedy będzie wiadomo czy lpg dobrze ustawione i czy nie miesza przypadkiem w korektach.The_Gie pisze:Czy można to skorygować np przez Vag com ?