Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak zapłonu audi a6 c6

Elektryka
ODPOWIEDZ
piotr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak zapłonu audi a6 c6

Post autor: piotr » 29 wrz 2013, 18:55

Witam.Jestem pierwszy raz na tym forum więc się przedstawię.Piotr 35 lat.Moje auto audi a6 c6 3.o tdi 2006 r. tuning ABT,270 KM.Problem,który opiszę był już na forum,lecz nie został rozwiązany.Może ktoś już spotkał się z nim.Problem pojawia się srednio raz na trzy tygodnie.Rano lub w czasie dnia nie ma reguły po włożeniu kluczyka zapalają się i nie gasną kontrolki,piszczą,silnik kręci,ale nie odpala.Po około godzinie(ostatnio po 10 minutach) odpala normalnie.Akumulator sprawny,ładowanie ok.bezpieczniki sprawdzone,w skrzynce z komputerem suchutko,wszystkie przewody przy bezpiecznikach spryskane preparatem do wypierania wilgoci.Jak na razie nie byłem u żadnego speca,a serwis omijam z daleka.Proszę o pomoc.Jak napisałem coś żle typu nie ten dział lub coś tam,coś tam to proszę o zrozumienie.

wrclaguna
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wrclaguna » 02 paź 2013, 15:37

A jakies błedy są ?

piotr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotr » 02 paź 2013, 21:13

Błedy drobne skasowane.Obecnie zero błędów,a zachowanie auta jak w opisie.Jestem umówiony u speca od TEGO problemu w TYCH autach.Jest to do zrobienia,tylko dziwię się,że nikt do tej pory nie podzielił się rozwiązaniem,gdyż jest to znany problem TYCH modeli.Jak wspomniałem w pierwszym poście ten problem był już poruszany i do dziś nikt nie zna(przyczyny?).Pewnie trzeba zapłacić i tajemnicę zachować dla siebie.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
UneeK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: UneeK » 07 paź 2013, 13:30

Wiele osób po rozwiązanym problemie (nawet po zadaniu jakiegoś pytania) nie wraca więcej do tego tematu, tak powstają tematy bez rozwiązania (odpowiedzi). Dziwne, że nie ma żadnych błędów, wtedy wiadomo czego szukać...

Helldriver
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Helldriver » 23 paź 2013, 00:12

Witam.
Czy w aucie jest zamontowany jakis system zabezpieczen np bezprzewodowy breloczek, ktory nalezy miec caly czas przy sobie ?

Spotkalem sie w kilku A6 C6, ze wlasnie blad transmisji danych pomiedzy pilotem i centralka tego alarmu powoduje blad ABS/ESP + kilka mniejszych bledow chwilowych unieruchamiajac samochod.
U mnie czesto dzieje sie tak parkujac pod jakimkolwiek lotniskiem, prawdopodobnie z racji obecnosci radaru pierwotnego pracujacego w okolicach lub zaklocajacego czestotliwosci pracy w/w zestawu.

Pozdrawiam

Fijal14
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat

Re: Brak zapłonu audi a6 c6

Post autor: Fijal14 » 17 lis 2021, 14:37

Miałem przygodę z chińskimi programatorami to szybko uległy spaleniu, więc przerzuciłem się na https://keymaster.pl/shop/bcm2-locked-n ... -full-set/, pod obsługę Audi głównie. Szybka identyfikacja problemów naprawa zabezpieczonego NEC. Pierwszy raz wykorzystałem do naprawy bcm2 711 Intuicyjnie to wszystko działa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja