Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5] trzaski, stuki w zawieszeniu

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
mavik0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5] trzaski, stuki w zawieszeniu

Post autor: mavik0 » 17 paź 2013, 22:12

Witam,
borykam sie z pewnym problemem.
Podczas jazdy przy gwałtownym skręcaniu(musi byc szybkie i gwałtowne) słychac coś jakby trzask gdzies w przednim zawieszeniu. Jako iż, wahacze byly juz do wymiany poszły na pierwszy ogień(ruville), przy okazji wymione zostały obie poduszki z tyłu(przednie są dobre) oraz oba drążki kierownicze. Amortyzatory wraz z spręzynami wymienione 3tyś km temu(gwint mts)
Rozkładamy z mechanikiem ręce bo dalej nie potrafimy ustalić skąd bierze sie ten stuk. Przeguby także sprawdzone i są dobre.
Ktoś ma jakiś pomysł?

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 17 paź 2013, 22:59

mavik0, sprawdÂź sanki zawieszenia czasami potrafią się obluzować.

mavik0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mavik0 » 18 paź 2013, 08:57

sanki są dobrze dokręcone.

enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 18 paź 2013, 20:40

jeśli to się dzieje sporadycznie to przyjrzyj się pod maską plastikowi przykrywającemu podszybie ten z klapką na akumulator .potrafi nieżle siać róznymi ciekawymi dzwiękami mi siał przy skręcie w lewo jakby blacha podłużnicy gdzieś pękała o to on był lekko nadpęknięty

leonulim

Post autor: leonulim » 18 paź 2013, 22:44

Podłącze sie do tematu u mnie podobnie, wachacze wszystkie wymieniłem stabilizator wyglada na ok a jednak jak wjadę lewym kołem w większą dziurę to jest wyrazny odgłos luzu ( jak by szarpnięcie ) drażni mnie to jak szlak i zastanawiam sie czy jest możliwe by odkręcił sie amortyzator ??

Dziwne trochę jest to że przy np. przejeżdżaniu przez tory na skręconych kołach w prawo to lewe koło czuje że tłucze <szok> ale gdzie ten luz <stres>

Nie poddam się i będe szukał może ktoś coś podpowie .

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 19 paź 2013, 08:31

leonulim pisze:Podłącze sie do tematu u mnie podobnie, wachacze wszystkie wymieniłem stabilizator wyglada na ok a jednak jak wjadę lewym kołem w większą dziurę to jest wyrazny odgłos luzu ( jak by szarpnięcie ) drażni mnie to jak szlak i zastanawiam sie czy jest możliwe by odkręcił sie amortyzator ??

Dziwne trochę jest to że przy np. przejeżdżaniu przez tory na skręconych kołach w prawo to lewe koło czuje że tłucze <szok> ale gdzie ten luz <stres>

Nie poddam się i będe szukał może ktoś coś podpowie .
maglownica, drążki kierownicze, końcówki drążków, może coś z mocowaniem amortyzatora

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja