koledzy, od jakiegoś czasu zauważyłem dziwnie urywający się sygnał w radiu. czasami w środku miasta potrafi mi zanikać i przerywać sygnał. próbowałem już poszukać czy kable wszystkie łączą i po wizualnym sprawdzeniu myślę, że wszystkich kabelków (bo jestem laikiem w tych sprawach) nie wiem o co chodzi. Może macie jakieś pomysły co do mojego radyjnka i jego działania.
p.wujekadamo
Radio audi concert 2 traci dziwnie zasięg
-
- Forum Audi A6 / A7
Radio audi concert 2 traci dziwnie zasięg
Nie ważne czym jeździsz...
Ważnie żeby to było Audi
Ważnie żeby to było Audi

-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wujekadamo, musisz sprawdzić wzmacniacz do anteny na dachu (troszkę roboty). Możesz mieć sporo "syfu" odnośnie drucika przy łączeniu elektroniki w podstawie anteny z samym masztem itd. Być może antena nie kontaktuje z radiem.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
Podepnę się pod temat. W moim aucie także jest problem z zasięgiem i nie mam pojęcia od czego to zależy. Czasem po przekręceniu kluczyka w stacyjce,wszystkie stacje radiowe działają poprawnie.Następnie jak odpalam auto kolejny raz już nic nie gra.Po włączeniu automatycznego strojenia nie wyłapuje stacji radiowych. Dodaję iż mam fabryczne radio, z dużą navigacją, zmieniarką na 6 cd oraz nagłośnienie Bose. Poza tym zasięgiem wszystko działa ok. Proszę o poradę.