Witam.
Obecnie ma zamontowane w aucie takie koła z oponami 245/40r18 nokian na zimę 2-3 sezony jazdy.
Na lato nie mam opon więc szukam drugiego kompletu kół z dobrymi oponami.
Znalazłem takie koła
Z takimi oponami
Cena za ten zestaw 1950pln
Planuje zamienić opony z felgami.
Czyli felgi które teraz mam idą na lato, te z ogłoszenia na zimę.
Co sądzicie o tym pomyśle, felgach i oponach??
Cytat z ogłoszenia:
"KOMPET UÂŻYWANYCH FELG ALUMINIOWYCH 18 CALI Z OPONAMI DO AUDI A6 MODEL C6 NR KATALOGOWY 4F0601025D 8JX18H2 ET 48 ORYGINALNE PROSTE NA FELGACH SÂĄ OPONY CONTINENTAL CONTI SPORT CONTACT 3 245/40ZR18 97Y ---OPONY W IDEALNYM STANIE PRAWIE JAK NOWE --- PODANA CENA ZA KOMPLET 4 SZTUKI --DODATKOWE INFORMACJE POD NR TEL 507 146 811 -------- WYSTAWIONE FELGI Z OPONAMI POCHODZÂĄ Z MOJEGO PRYWATNEGO SAMOCHODU KTÓRY BYÂŁ PRZEZE MNIE UÂŻYTKOWANY PRZEZ CO NAJMNIEJ 6 MIESIęCY "
Co sądziecie o takim zestwie na zimę
Wszystko fajnie ślicznie, tylko te aluski z aukcji mają otwór centrujący 57,1mm, a Twoje auto zdaje się 66,6mm?
Dałem znak zapytania, bo już się nasłuchałem od groma opinii, że po-lifty 2008-2009, mają nadal 57,1mm, a 2009-2011 już większą średnicę i sam już nie wiem, jakich felg mam szukać do siebie
Sprawdź dokładnie, żebyś później ich nie wystawiał na aukcjach.
Dałem znak zapytania, bo już się nasłuchałem od groma opinii, że po-lifty 2008-2009, mają nadal 57,1mm, a 2009-2011 już większą średnicę i sam już nie wiem, jakich felg mam szukać do siebie
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
-
- Forum Audi A6 / A7
No ta opinia jest chyba nader ważna. Tutaj znalazłem dla Ciebie wątek viewtopic.php?p=635636KOval81 pisze:Wszystko fajnie ślicznie, tylko te aluski z aukcji mają otwór centrujący 57,1mm, a Twoje auto zdaje się 66,6mm?
Dałem znak zapytania, bo już się nasłuchałem od groma opinii, że po-lifty 2008-2009, mają nadal 57,1mm, a 2009-2011 już większą średnicę i sam już nie wiem, jakich felg mam szukać do siebie![]()
Jeśli chodzi o zestaw to wszystko ok ale widać że dawno nie były jeżdżone i leżały ( tak mi się zdaje po tych nie do końca ogarniętych pajęczynach), do tego brakuje jednego dekielka. Ja kiedyś kupiłem prawie nowe opony ale co się okazało 3 lata leżały i lipa, huk w aucie, bicie na kierownicy czyli lipa. Ale no przede wszystkim ten otwór centrujący, jeśli masz polifta to chyba po temacie....
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
huk i bicie nie był spowodowany tym żę opony 3 lata leżały .jeśli składowane w przyzwoitych warunkach nic im się nie stanie. ktoś wyrzucił prawie nowe bo były wyząbkowane. ktoś wziął ze smietnika świadom lub nie wyząbkowania i sprzedał nieswiadomemu nabywcy.typowe działanie alegrowiczów lub garażowców .w porządnym serwisie takie opony idą pod nóż i do utylizacji .
U mnie w polifcie jest 57,1.KOval81 pisze:Wszystko fajnie ślicznie, tylko te aluski z aukcji mają otwór centrujący 57,1mm, a Twoje auto zdaje się 66,6mm?
Dałem znak zapytania, bo już się nasłuchałem od groma opinii, że po-lifty 2008-2009, mają nadal 57,1mm, a 2009-2011 już większą średnicę i sam już nie wiem, jakich felg mam szukać do siebie![]()
Raz przymierzałem felgi od a5 i tam już otwór nie pasował - był za duży.
Koła będę oglądał w piątek, facet je przywiezie bo mieszka blisko mnie.
Niby rok produkcji 2010-2011 ale to sprawdzę na oponie.
No właśnie nie do końca - ja się spotkałem już z dwoma odmiennymi opiniami na ten temat i dopóki sam nie sprawdzę, to wierzył nie będęStreetrufio pisze:No ta opinia jest chyba nader ważna. Tutaj znalazłem dla Ciebie wątek viewtopic.php?p=635636KOval81 pisze:Wszystko fajnie ślicznie, tylko te aluski z aukcji mają otwór centrujący 57,1mm, a Twoje auto zdaje się 66,6mm?
Jeśli chodzi o zestaw to wszystko ok ale widać że dawno nie były jeżdżone i leżały ( tak mi się zdaje po tych nie do końca ogarniętych pajęczynach), do tego brakuje jednego dekielka. Ja kiedyś kupiłem prawie nowe opony ale co się okazało 3 lata leżały i lipa, huk w aucie, bicie na kierownicy czyli lipa. Ale no przede wszystkim ten otwór centrujący, jeśli masz polifta to chyba po temacie....