Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Problem z otwarciem Bagażnika

Nadwozie
ODPOWIEDZ
misiu934616

Problem z otwarciem Bagażnika

Post autor: misiu934616 » 25 wrz 2013, 22:03

Witam Prosze o pomoc mam taki maly problem z bagaznikiem. A wiec tak otwieranie i zamykanie pilotem dziala bez problemu, bezposrednio kluczykiem tez i slychac mechanizm ale jak chce podniesc klape naciskam przycisk to bardzo mocno musze go wcisnac a wczesniej tylko dotklem i otwieeralo a teraz nie slychac tego automatu tylko jak nacisne sila to odskoczy w czym moze byc problem. Z gory Dziekuje

Mahrid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mahrid » 06 paź 2013, 16:54

misiu934616, Najprawdopodobniej masz problem z ciegnem,zdejmij tapicerke klapy tylnej i sprawa sie wyjasni.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Problem z otwarciem Bagażnika

Post autor: kot919 » 07 paź 2013, 13:39

misiu934616 pisze:Witam Prosze o pomoc mam taki maly problem z bagaznikiem. A wiec tak otwieranie i zamykanie pilotem dziala bez problemu, bezposrednio kluczykiem tez i slychac mechanizm ale jak chce podniesc klape naciskam przycisk to bardzo mocno musze go wcisnac a wczesniej tylko dotklem i otwieeralo a teraz nie slychac tego automatu tylko jak nacisne sila to odskoczy w czym moze byc problem. Z gory Dziekuje
Wydaje mi się że u Ciebie problem jest spowodowany samą 'klamką' (włącznikiem) otwierania klapy zamocowaną w blendzie. W audi pomiędzy tym elementem a zamkiem nie ma konwencjonalnego cięgna. Rozwiązanie to zastąpiono mikrowyłącznikiem (naciskany przez 'klamkę' klapy), który daje informacje do centralnego zamka. Ten z kolei wysyła informację do siłownika zamka w tylnej klapy, który otwiera rygiel. Skoro wszystko działa prawidłowo z pilota - tzn że układ wykonawczy działa prawidłowo, a problem tkwi po stronie wyzwalania.
Jak radzi Kolega Mahrid zdemontuj tapicerkę klapy i przyjrzyj się dokładnie 'klamce' bagażnika. Napisałeś ponadto że musisz użyć większej siły, co wskazuje na mechaniczne 'wyrobienie' się któregoś z elementów 'klamki'.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja