Problem z otwarciem Bagażnika
-
misiu934616
Problem z otwarciem Bagażnika
Witam Prosze o pomoc mam taki maly problem z bagaznikiem. A wiec tak otwieranie i zamykanie pilotem dziala bez problemu, bezposrednio kluczykiem tez i slychac mechanizm ale jak chce podniesc klape naciskam przycisk to bardzo mocno musze go wcisnac a wczesniej tylko dotklem i otwieeralo a teraz nie slychac tego automatu tylko jak nacisne sila to odskoczy w czym moze byc problem. Z gory Dziekuje
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Problem z otwarciem Bagażnika
Wydaje mi się że u Ciebie problem jest spowodowany samą 'klamką' (włącznikiem) otwierania klapy zamocowaną w blendzie. W audi pomiędzy tym elementem a zamkiem nie ma konwencjonalnego cięgna. Rozwiązanie to zastąpiono mikrowyłącznikiem (naciskany przez 'klamkę' klapy), który daje informacje do centralnego zamka. Ten z kolei wysyła informację do siłownika zamka w tylnej klapy, który otwiera rygiel. Skoro wszystko działa prawidłowo z pilota - tzn że układ wykonawczy działa prawidłowo, a problem tkwi po stronie wyzwalania.misiu934616 pisze:Witam Prosze o pomoc mam taki maly problem z bagaznikiem. A wiec tak otwieranie i zamykanie pilotem dziala bez problemu, bezposrednio kluczykiem tez i slychac mechanizm ale jak chce podniesc klape naciskam przycisk to bardzo mocno musze go wcisnac a wczesniej tylko dotklem i otwieeralo a teraz nie slychac tego automatu tylko jak nacisne sila to odskoczy w czym moze byc problem. Z gory Dziekuje
Jak radzi Kolega Mahrid zdemontuj tapicerkę klapy i przyjrzyj się dokładnie 'klamce' bagażnika. Napisałeś ponadto że musisz użyć większej siły, co wskazuje na mechaniczne 'wyrobienie' się któregoś z elementów 'klamki'.