Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Spryskiwacze lamp

Elektryka
ODPOWIEDZ
MarasA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Spryskiwacze lamp

Post autor: MarasA6 » 07 paź 2013, 13:08

Witam. Niedlugo bede zakladal spryskiwacze lamp w mojej A6 C5 i mam pytanie. Czy musze robic druga instalacje do pompki od spryskiwaczy czy moge poprostu podlaczyc sie pod pompke od szyby? Ta od spryskiwaczy lamp jest wysokocisnieniowa i mysle ze nie zaczynala by pryskac od razu z ta co pryska na szyby. Dobrze mysle?

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Spryskiwacze lamp

Post autor: kot919 » 07 paź 2013, 18:09

MarasA6 pisze:Witam. Niedlugo bede zakladal spryskiwacze lamp w mojej A6 C5 i mam pytanie. Czy musze robic druga instalacje do pompki od spryskiwaczy czy moge poprostu podlaczyc sie pod pompke od szyby? Ta od spryskiwaczy lamp jest wysokocisnieniowa i mysle ze nie zaczynala by pryskac od razu z ta co pryska na szyby. Dobrze mysle?
I jedna i druga pompka musi wytworzyć wysokie ciśnienie w układzie (nie wiem która większe). Podłączenie pompki reflektorów bezpośrednio pod pompkę spryskiwaczy szyb, to moim zdaniem nieporozumienie - momentalnie pozbędziesz się płynu w zbiorniczku.

Masz 2 wyjścia:
Albo zrobić ori instalację - tzn pociągnąć przewód od przekaÂźnika wycieraczek i wymienić przekaÂźnik (o ile będzie trzeba). Niestety ostatnio na forum były posty z informacjami o błędnie działającej takiej instalacji (że pompka nie zdążyła wytworzyć odpowiedniego ciśnienia w układzie spryskiwaczy reflektorów przez co nie następowało zraszanie).
Albo zastosować przekaÂźnik zwłoczny podłączony pod przedni spryskiwacz dodatkowo zabezpieczony w ten sposób aby działał tylko wtedy jak są zapalone światła. Jak dla mnie troszkę rzeÂźba, ale kilku forumowiczów z powodzeniem zainstalowało taki układ u siebie :-)

Poczytaj troszkę na forum, są dokładnie opisane oba przypadki <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja