Spryskiwacze lamp
Spryskiwacze lamp
Witam. Niedlugo bede zakladal spryskiwacze lamp w mojej A6 C5 i mam pytanie. Czy musze robic druga instalacje do pompki od spryskiwaczy czy moge poprostu podlaczyc sie pod pompke od szyby? Ta od spryskiwaczy lamp jest wysokocisnieniowa i mysle ze nie zaczynala by pryskac od razu z ta co pryska na szyby. Dobrze mysle?
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Spryskiwacze lamp
I jedna i druga pompka musi wytworzyć wysokie ciśnienie w układzie (nie wiem która większe). Podłączenie pompki reflektorów bezpośrednio pod pompkę spryskiwaczy szyb, to moim zdaniem nieporozumienie - momentalnie pozbędziesz się płynu w zbiorniczku.MarasA6 pisze:Witam. Niedlugo bede zakladal spryskiwacze lamp w mojej A6 C5 i mam pytanie. Czy musze robic druga instalacje do pompki od spryskiwaczy czy moge poprostu podlaczyc sie pod pompke od szyby? Ta od spryskiwaczy lamp jest wysokocisnieniowa i mysle ze nie zaczynala by pryskac od razu z ta co pryska na szyby. Dobrze mysle?
Masz 2 wyjścia:
Albo zrobić ori instalację - tzn pociągnąć przewód od przekaÂźnika wycieraczek i wymienić przekaÂźnik (o ile będzie trzeba). Niestety ostatnio na forum były posty z informacjami o błędnie działającej takiej instalacji (że pompka nie zdążyła wytworzyć odpowiedniego ciśnienia w układzie spryskiwaczy reflektorów przez co nie następowało zraszanie).
Albo zastosować przekaÂźnik zwłoczny podłączony pod przedni spryskiwacz dodatkowo zabezpieczony w ten sposób aby działał tylko wtedy jak są zapalone światła. Jak dla mnie troszkę rzeÂźba, ale kilku forumowiczów z powodzeniem zainstalowało taki układ u siebie

Poczytaj troszkę na forum, są dokładnie opisane oba przypadki