[ BMK 3.0 224 KM] Auto zaczeło znów kopcić po wymianie wtrys
[ BMK 3.0 224 KM] Auto zaczeło znów kopcić po wymianie wtrys
Witam , moze miał ktos taki przypadek , około 1000 km temu wymieniłem wszystkie wtryski na nowe Boscha . od 3 dni auto zaczeło mi znów kopcić , nie jest to już takie kopcenie jak przed wymianą , ale podczas gazowania znów jasny dym i zapach paliwa. Przy zapalaniu autem zaczeło trząść ale obstawiam świece żarowe bo pokazały błędy ostatnio i zaraz je wymienie. Paliwo leje na shellu . I jeszcze jedno nie udało mi się auta ostatnio dogrzac do 90 stopni bo jeżdze praktycznie tylko do pracy a tam mam około 5 km .
Ogólnie to zaczynam powoli szukac wysokiej przepaści po wymianie tych wtrysków.
Macie jakieś pomysły ?
Ogólnie to zaczynam powoli szukac wysokiej przepaści po wymianie tych wtrysków.
Macie jakieś pomysły ?
No to za taki dystans ciężko będzie w pełni rozgrzać diesla... Jak Ci się rozgrzeje już do 90C, to trzyma równo temperaturę, niezależnie od warunków?gepc pisze:I jeszcze jedno nie udało mi się auta ostatnio dogrzac do 90 stopni bo jeżdze praktycznie tylko do pracy a tam mam około 5 km .
Poza tym to, że na wskaźniku masz już 90C, to nie znaczy, że tak jest faktycznie... VCDS prawdę powie...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Teraz to przesadziłeś skoro nagrzewa ci sie auto dopiero po 15km to z pewnoscia jest cos nie tak u ciebie z ukladem chlodzenia/termostatem itp. Zdrowie 2.7/3.0 TDI lapie 90 po 5-7km. to nie jest zima - 30 stopni kolegolechu168 pisze:przez 5km auta nie rozgrzejesz w tych warunkach teraz musisz przejechac wiecej wczoraj zrobilem 15km i dopiero mi sie slinik do 90 stopni rozgrzal.wiec to 5km nie stykjnie ci napewno do rozgrzania .pzdr
podepni sobie kolego vaga i sprawdz kat ustawienia wtryskow bo na to wyglada ze ma za bogato z paliwem i wtedy dawaj do pajacow ktorzy ci to wymieniali bo nie wydaje mi sie by cos innego bo jak swiece zarowe masz padniete do by dluzej krecil niz zwykle a to jest prosty sposob by sprawdzic gdzies na forum jest to napisane jesli nie napisz u wujka google
snakev3