poprosilbym od razu linki do aukcji lub ewentualny koszt oraz firme ktora polecacie
[AQD 2.8 193 KM] co wymienic od razu po kupnie?
[AQD 2.8 193 KM] co wymienic od razu po kupnie?
od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem a6 c5 2.8Q i musze sie dowiedziec co musze wymienic na "starcie".
poprosilbym od razu linki do aukcji lub ewentualny koszt oraz firme ktora polecacie
Ja po kupnie musiałem od razu zrobić:
- kompletny rozrząd (1200zł części + robota)
- uszczelnienie silnika (800zł części + robota)
- olej silnikowy + filtry wszystkie (500zł)
- zawieszenie (łączniki stabilizatora i tuleje - ok. 400 zł oryginal z robotą)
i jeszcze wiele wiele innych drobiazgow. Tak wiec zeby jezdzic musisz zainwestowac. Albo nie dokładać, a później narzekać, że Audi to nie samochód :P
- kompletny rozrząd (1200zł części + robota)
- uszczelnienie silnika (800zł części + robota)
- olej silnikowy + filtry wszystkie (500zł)
- zawieszenie (łączniki stabilizatora i tuleje - ok. 400 zł oryginal z robotą)
i jeszcze wiele wiele innych drobiazgow. Tak wiec zeby jezdzic musisz zainwestowac. Albo nie dokładać, a później narzekać, że Audi to nie samochód :P
nie kupilem atkiego auta za taka a nie innna cena ( a kosztowalo mnie to sporo ) zeby teraz nic nie wymieniac. cche wymienic to co trzeba zeby moc nim bezpiecznie jezdzic. widomo koszta sa wazne bo mam teraz troche wydatkow ale nie bede oszczedzal zeby poznije znowu robic drugi raz tego samego.
dlatego sie pytam co dokladnie oraz jakich firm najlepiej wymienic?
dlatego sie pytam co dokladnie oraz jakich firm najlepiej wymienic?
sprawdze. najpierw chce wymienic standardowo rozrzad, olej, filtry, termostat sprawdzic rozrusznik i alternator oraz musze zmienic uszczelki pod zaworami bo saczy sie i leci na uklad wydechowy. reszta pewnie wyjdzie podczas "remontu". na pozniejszy termin zostawiam kable i swiece bo planuje zalozyc gaz pod koniec miesiaca. cos jeszcze sprawdzic podczas tej wymiany?
Może warto zwrócić uwagę na płyn w chłodnicy czy ma swojej właściwości:-/jakby nie patrzeć zima zapasem:-Swert pisze:sprawdze. najpierw chce wymienic standardowo rozrzad, olej, filtry, termostat sprawdzic rozrusznik i alternator oraz musze zmienic uszczelki pod zaworami bo saczy sie i leci na uklad wydechowy. reszta pewnie wyjdzie podczas "remontu". na pozniejszy termin zostawiam kable i swiece bo planuje zalozyc gaz pod koniec miesiaca. cos jeszcze sprawdzic podczas tej wymiany?
Ostatnio zmieniony 08 paź 2013, 21:10 przez freon, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrz na w miarę dobre podzespoły np CONTITECH wraz z rolkami , napinaczami INA
Na allegro jest tego sporo.
Na allegro jest tego sporo.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2013, 21:26 przez aplauz, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: Audi 100 C2 I - 79' (1,6), Audi 100 Quattro Avant Wagon C3 -85' (2,2), Audi A6 C5 I- 97' 2,8)
S6 C5 - 2001' (4,2), Jest A4 B7 01'
Starzeję się ?
S6 C5 - 2001' (4,2), Jest A4 B7 01'
Starzeję się ?