Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP] Problem pomiedzy 4 a 5 bieg tiptronic

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
rolex10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP] Problem pomiedzy 4 a 5 bieg tiptronic

Post autor: rolex10 » 02 paź 2013, 21:23

Witam wszystkich
Posiadam a6 2.5tdi 150km ze skrzynia tiptronic. Od kilku dni pojawił się dziwny problem ze zmiana biegów. W czasie jazdy na D skrzynia podczas przyspieszania przełącza ładnie po kolei 1 2 3 i 4 bieg. Z 5 jest już znacznie gorzej. Mianowicie pomiędzy biegami 4 i 5 przy prędkości ok 80 km/h auto jakby nie reagowało na dalsze wduszanie pedału gazu. Obroty spadają do ok 1200 obr i zero jakiejkolwiek reakcji. Czuć takie delikatne szarpanie. Po chwili obroty gwałtownie rosną do 3000 za mną kupa dymu. Audi rwie do przodu aż milo no i w końcu udaje się zmienić na 5 bieg. Dzis jeÂździłem na probe zmieniać biegi manualnie i wszystko działa jak należy. Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Aktualnie przebywam na terenie Holandii i trochę się boje. Do polskich mechaników strach jechać bo strasznie naciągają a serwis audi w Holandii może przewyższyć wartość samochodu. Dodam ze autko jest z 99r. i ma przelatane prawie 300kkm. Kupiłem ją 2 lata temu i poprzedni właściciel ponoć robił remont skrzyni bynajmniej tak było na fakturze. Czy mogę tak dalej jeÂździć czy nie ryzykować. Nie planowałem jeszcze wracać do Polski dopiero za ok 2 miesiące. Pozdrawiam

Darek...
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Darek... » 03 paź 2013, 09:28

poczytaj forum <okok> wtedy dowiesz się , że złe działanie tipa to przeważnie niedomagający silnik ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja