proszę o pomoc bo mam problem czuje spaliny gdy otworze okno, dla wyjaśnienia byłem u tłumikarza i jest wszystko ok, poza tym zauważyłem że na końcu rury wydechowej czuć paliwem tak jakby nie wszystko co trafi do komory spalania zostało spalone i mam wrażenie że troszkę więcej zaczął palić ale może to mylne odczucie sugerowałem się wskaźnikiem paliwa który chyba nie pracuje u mnie najlepiej bo po przejechaniu 100km wskaźnik zbliżył sie z całości do 3/4 wskazania po czym dolałem znowu pod sam korek i weszło jedynie 8L.
Znajomy miał podobne objawy i tłumaczy mi coś w rodzaju że za bogatą mieszanke dostaje w jego vw tez tak bylo i wystarczyło wymienić czujnik temperatury cieczy gdyż podawało ze jest cały czas zimny.
Proszę o jakieś wskazówki bo już głowa od tych spalin boli...

!
!

Podłaczony komp 3x zadnych błędów. Auto bez katalizatorów, sa tłumiki przelotowe. : Wymieniłam przepływkę-nie pomogło. Wymieniony ezektor. Wymienione swiece na 2 iskrowe. Filtr powietrza nowy. Tłumiki są ok. ÂŻadnych wycieków oleju nie ma. Zrobiłam analize spalin. Weglowodory 238 norma 80, CO2 13.3 norma do 0.5. Po wymianie przepływki troche spadło ale jeszcze nie miesci sie w normie. Dodatkowo co mnie jeszcze martwi to długo odpala, nie wazne czy ciepły czy zimny i faluje na wolnych. Smierdzi tylko przy otwartym oknie. W czasie jazdy i na postoju tez. Bardzo prosze o sugestie bo nie da sie jeździc głowa boli od tego smrodu. .
  Podłaczony komp 3x zadnych błędów. Auto bez katalizatorów, sa tłumiki przelotowe. : Wymieniłam przepływkę-nie pomogło. Wymieniony ezektor. Wymienione swiece na 2 iskrowe. Filtr powietrza nowy. Tłumiki są ok. ÂŻadnych wycieków oleju nie ma. Zrobiłam analize spalin. Weglowodory 238 norma 80, CO2 13.3 norma do 0.5. Po wymianie przepływki troche spadło ale jeszcze nie miesci sie w normie. Dodatkowo co mnie jeszcze martwi to długo odpala, nie wazne czy ciepły czy zimny i faluje na wolnych. Smierdzi tylko przy otwartym oknie. W czasie jazdy i na postoju tez. Bardzo prosze o sugestie bo nie da sie jeździc głowa boli od tego smrodu. .