Witam,
posiadam w audi A6 C5 z 2000 roku, silnik AKE pełny komputer FIS. Niestety od kupna nie sprawny był wyświetlacz - zamazane linie. kilka dni odebrałem go z naprawy i teraz już jest w pełni sprawny, pokazuję otwarcie drzwi, ilość kilometrów do przejechania...
Jakiś czas temu znajomy podłączał się z audi sprzętem Texy i zmieniał mi ustawienia języka z niemieckiego na angielski i po tej operacji i zarysów tego co się wyświetlało zauważyłem że nie pokazuję spalania chwilowego - szybciej było widać "jakieś" zmieniające się dynamicznie cyfry.
Aktualnie nie wyświetla się ani chwilowe ani średnie spalanie, tylko ilość kilometrów do przejechania.
Moje pytanko czy idzie jakoś systemowo wyłączyć albo włączyć tą opcję?
I jak wrócić do poprzednich ustawień?
Bardzo proszę o pomoc.
Pełny FIS - nie pokazuję spalania.
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Pełny FIS - nie pokazuję spalania.
Spróbuj za pomocą pokrętła Menu, wejść w komputer pokładowy - następnie wybrać zakładkę 'ustawienia|regulacje', później pierwszą z góry zakładkę 'komputer'. W niej powinieneś mieć możliwość zaznaczenia danych jakie mają być wyświetlane na FIS. (jeżeli opcja ma być dostępna powinien widnieć przy niej znaczek odhaczenia)feel_death pisze:Witam,
posiadam w audi A6 C5 z 2000 roku, silnik AKE pełny komputer FIS. Niestety od kupna nie sprawny był wyświetlacz - zamazane linie. kilka dni odebrałem go z naprawy i teraz już jest w pełni sprawny, pokazuję otwarcie drzwi, ilość kilometrów do przejechania...
Jakiś czas temu znajomy podłączał się z audi sprzętem Texy i zmieniał mi ustawienia języka z niemieckiego na angielski i po tej operacji i zarysów tego co się wyświetlało zauważyłem że nie pokazuję spalania chwilowego - szybciej było widać "jakieś" zmieniające się dynamicznie cyfry.
Aktualnie nie wyświetla się ani chwilowe ani średnie spalanie, tylko ilość kilometrów do przejechania.
Moje pytanko czy idzie jakoś systemowo wyłączyć albo włączyć tą opcję?
I jak wrócić do poprzednich ustawień?
Bardzo proszę o pomoc.
Jeżeli będziesz miał z tym problem odsyłam do instrukcji obsługi samochodu - jeżeli jej nie posiadasz to znajdziesz w dziale 'Download'
-
- Forum Audi A6 / A7