Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Podłączenie Tempomatu 3.0 ASN

Elektryka
ODPOWIEDZ
Andreasos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Podłączenie Tempomatu 3.0 ASN

Post autor: Andreasos » 28 wrz 2013, 13:57

Jestem tu nowy i witam wszystkich:)
Koledzy potrzebuję pomocy otóż chciał bym podłączyć tempomat do mojej A6 znalazłem na tym i innych forach opisy ale nie do mojego silnika 3.0 ASN czy może mi ktoś pomóc chodzi mi o same wpięcie sie do kostki komputera bo sam tempomat już założony i aktywowany. Podłączyłem wg instrukcji ale z silnikiem 2,5 TDI i tempomat nie działa wie ktoś jak to podłączyć ?

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Podłączenie Tempomatu 3.0 ASN

Post autor: kot919 » 29 wrz 2013, 14:13

Andreasos pisze:Jestem tu nowy i witam wszystkich:)
Koledzy potrzebuję pomocy otóż chciał bym podłączyć tempomat do mojej A6 znalazłem na tym i innych forach opisy ale nie do mojego silnika 3.0 ASN czy może mi ktoś pomóc chodzi mi o same wpięcie sie do kostki komputera bo sam tempomat już założony i aktywowany. Podłączyłem wg instrukcji ale z silnikiem 2,5 TDI i tempomat nie działa wie ktoś jak to podłączyć ?
Czy Kolego sprawdziłeś Vagiem, czy komputer silnika rozpoznaje w ogóle sygnały z tempomatu?
Polecam zapoznać się z tym wątkiem:
a6-c5-jak-sprawdze-tempomat-vagiem-vt6871.htm
Być może wszystko aktywowało się prawidłowo, tylko któryś z czujników zawodzi <okok>

P.S. Z tego co się orientuję, to metoda podłączenia jest taka sama dla wszystkich modeli A6 C5 z 'elektronicznym' pedałem przyśpieszenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja