[ A6 C5] Nagłośnienie Bose - jak podłaczyć pod seryjne
[ A6 C5] Nagłośnienie Bose - jak podłaczyć pod seryjne
Jak w temacie, jak rozpoznać który jest od kombii który od sedana? czy w razie czego da sie je jakoś przerobić aby zamontować ? bo mam do kupienia komplet nagłośnienia firy bose, wzmacniacz, głośniki, sobwoofer z demontażu, ale właściciel nie potrafi powiedzieć mi czy to był z kombii czy z sedana, co wogóle sądzicie o takiej przeróbce ze standardu na bose, radio będzie najprawdopodobniej JVC avx2
Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 17:39 przez arczi1987, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- 19Maaarcin89
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ernesto
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
najwazniejsza jest kostka bose ta co wchodzi do wzmaka
okablowanie bedziesz musial zrobic sam , kable sygnalowe ( cincz *4) z radia do wzmaka i ze wzmaka nowe kable glosnikowe trzeba na przednie glosniki , tylne mozna zamienic , tuba z avanta ma jeden glosnik , tuba bose od sedana ma 2 glosniki , zreszta na tubie masz napisane zawsze czy sedan czy avant , jak cos wklej zdjecie i Ci powiem co tam masz
okablowanie bedziesz musial zrobic sam , kable sygnalowe ( cincz *4) z radia do wzmaka i ze wzmaka nowe kable glosnikowe trzeba na przednie glosniki , tylne mozna zamienic , tuba z avanta ma jeden glosnik , tuba bose od sedana ma 2 glosniki , zreszta na tubie masz napisane zawsze czy sedan czy avant , jak cos wklej zdjecie i Ci powiem co tam masz
Odgrzeje trochę problem. W które miejsce trzeba ciągnąc kable pod przednie głośniki od wzmacniacza z tubą Bose? Tzn w które miejsce się tam najlepiej wpiąć, żeby było najłatwiej. Rozumiem też że sygnał który wchodzi do standardowego suba można wykorzystać z czerwonej kostki jak i również sygnał wychodzący z suba na tylne głośniki żeby można było to podpiąć pod 25 pinową kostkę wzmacniacza Bose. Czyli nie wiem czy dobrze myślę, ale w takim przypadku należy przeciągnąć 2 przewody sygnałowe na przednie głośniki lewy i prawy (wspólna masa jest już z tylniego sygnału) a także 4 przewody na przednie głośniki i do tego zasilanie i masę z przodu auta. Czy może ktoś potwierdzić czy dobrze to rozumiem a jeżeli nie to proszę o poprawienie mojego rozumowania.
Z góry dzięki za jakikolwiek wskazówki.
Juz wszystko gra. Jakby ktoś potrzebował pomocy to pisać.
Z góry dzięki za jakikolwiek wskazówki.
Juz wszystko gra. Jakby ktoś potrzebował pomocy to pisać.