[ AKN 2.5 150 KM] Jak sprawdzić przepływomierz bez VAGa ?
[ AKN 2.5 150 KM] Jak sprawdzić przepływomierz bez VAGa ?
Witam. Zanim dostanę kabelek i sam zacznę cokolwiek diagnozować chciałbym trochę podziałać organoleptycznie
Na cel idzie przepływomierz. Auto jest słabe i szarpie ale to już inny temat. Odłączyłem przepływomierz...skutek..nie ma wpływu na moc silnika. Czy to znaczy że przepływomierz jest do bani ? Bo chyba powinna być różnica ? Jedyne co zaobserwowałem to może minimalnie więcej mgiełki leci z wydechu. Rozumiem że najprościej by było podmienić przepływkę i sprawdzić. Jednak nikt ze znajomych nie ma takiego auta. Jakieś rady ? Dodam że przepływomierz wygląda na całkiem nowy...albo mi się tak wydaje tylko...albo każdy tak wygląda :P Zamieszczam foto.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: [ AKN 2.5 150 KM] Jak sprawdzić przepływomierz bez VAGa
Tylko vagiem sprawdzisz przepływkę.
Czytałem już ten temat . Nie określa on jednoznacznie czy auto powinno się zachowywać inaczej na odłączonym przepływomierzu. Zastanawia mnie ten smoke limiter ponieważ u mnie auto nic a nic nie kopci. Nawet gdy wcisnę do dechy. Wieje z wydechu nieÂźle ale to jest bardzo czyściutkie. Brakuje mocy i dobrej reakcji na pedał gazu jak pisze też tam jeden z kolegów. Czekam nieustannie na kabelek od VAGA i może to mi pomoże.
-
- Forum Audi A6 / A7