[ AKN 2.5 150 KM] Chmura czarnego dymu po wciśnięciu gazu
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AKN 2.5 150 KM] Chmura czarnego dymu po wciśnięciu gazu
witam po raz kolejny i proszę o pomoc borykam się z problemem intensywnego kopcenia na czarno po mocniejszym wciśnięciu gazu gdy przyśpieszam delikatnie nic nie dymi wszystko jest ok sprawdziłem doloty od IC są całe i szczelne podpinałem vaga zero błędów. Auto dymi dopiero po przekroczeniu 2.5tys obrotów ciągłym czarnym dymem do momentu aż odpuszcze gaz dodam że moc jest jak trzeba i wzrosło mi znacznie spalanie. ale gdy odepne przepływomierz przestaje kopcic a moc nie spada. i tak na marginesie przepływomierz Pierburg nowy wkład numery 7.22864.10.0 mam tez drugi używany sprawny o numerach 7.22864.08.0 i jest tak samo.
Fabrycznie był tam wsadzony przepływomierz Bosch który padł na amen...
Fabrycznie był tam wsadzony przepływomierz Bosch który padł na amen...
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
olej wymieniłem ok 1200km temu i od tamtej pory jest cały czas tyle ile wlałem na wymianie:). jest też coś takiego że mam okopconą turbinę na łączeniu częsci ciepłej i zimnej ale jeszcze ciekawostka prawy rząd cylindrów a w zasadzie pokrywa jest mokra...
[ Dodano: 2013-09-15, 20:09 ]
Tylko pytaniem pozostaje dlaczego po odłączeniu przepływki dymienie ustaje...
[ Dodano: 2013-09-15, 20:09 ]
Tylko pytaniem pozostaje dlaczego po odłączeniu przepływki dymienie ustaje...
Witam odpowiadając na pytanie dlaczego po odłączeniu przepływki dymienie ustaje.Może warto sobie przypomnieć po co wogóle jest przepływomierz i za co odpowiada.To krótko i na temat przepływka odpowiada za dobieranie proporcji paliwa do ilości powietrza przepływajacego przez filtr powietrza,odłączajac przepływke automatycznie dawka paliwa jest jednakowa co przy wtryskach,które,,leją"daje dokładnie taki efekt jak u ciebie.
-
- Forum Audi A6 / A7
Hmm wychodzi na to że mamy te same,,rechoty"pod pokrywą:|Jeszcze mam jedno stwierdzenie które może dac ci troszkę do myślenia.Gdy kupowałem auto miałem świadomość tego że mam padniete wtryski objawy były następujące auto kopciło na niebiesko i na zegarze odzywała się kontrolka od podgrzewania świec żarowych.Więc chmura czarnego dymu nie koniecznie może oznaczać padniete wtryski tylko np problem z ustawieniem dawki paliwa:-/
-
- Forum Audi A6 / A7