[ALG 2.8 193 KM] Uklad wydechowy do quattro 2.8
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ALG 2.8 193 KM] Uklad wydechowy do quattro 2.8
Witam chce sie podpytac czy macie jakas wiedze na temat firmy wloskiej Imasaf chce kupic tlumiki tej firmy do quattro bo robia zamienniki do mojego modelu koszt z przesylka srodkowego i dwoch tylnich + akcesoria montazowe to 467 euro,ale nie mam innej alternatywy nie znalazlem nigdzie zamiennikow innych firm (kiedys robil walker ,ale juz nieosiagalny) bo kupowanie uzywki z podobnych rocznikow to bezcelowe dzialanie , orginaly to z obejmami za komplet z serwisu ok. 6500zl. wiec odpada, co prawda wydech mam jeszcze na chodzie ale wyglada na skorodowany i boje sie ,ze moze juz dlugo nie pociagnac.
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
szoszon86 pisze:Ja miałem taki problem ze swoim 2.4 quattro. Udało mi się znaleść zdrowe puszki z rozbitego quattro i u fachmana zostało to połączone w całość. 600zł a wydech jak nowy
no tak udalo sie znalezc a to nie jest takie latwe,wlasnie dostalem info z firmy robiacej ,,wszystko'' co sie wiaze z wydechami u mnie w ÂŁodzi zrobienie z kwasowki takich tlumikow jak na mojej fotce z montazem 2200zl. ,wiec chyba to bedzie pewniejsze bo na miejscu z motazem i gwarancją niz te zamienniki Imasafa i tak sie ucieszylem ze jest jakas mozliwosc zrobienia tego ,nie znam sie na tym,ale czy z kwasowki to bedzie trwale? i czy to dobre rozwiazanie?
a to link do strony tego zakladu
tlumiki dorabianie
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Jeśli to będzie kwas, i porządnie pospawany, to wydech przeżyje auto 
A sam wydech - zrobią Ci (mam nadzieję) taki jaki chcesz, albo cichy, albo troszkę głośniejszy, co pozwoli silnikowi trochę lepiej odetchnąć - pytanie czy ogarniają temat pojemności układu, i innych związanych z wydechem zagadnień - krótko mówiąc czy potrafią policzyć wydech do wolnossaka??

A sam wydech - zrobią Ci (mam nadzieję) taki jaki chcesz, albo cichy, albo troszkę głośniejszy, co pozwoli silnikowi trochę lepiej odetchnąć - pytanie czy ogarniają temat pojemności układu, i innych związanych z wydechem zagadnień - krótko mówiąc czy potrafią policzyć wydech do wolnossaka??
-
- Forum Audi A6 / A7
Zagór pisze:Jeśli to będzie kwas, i porządnie pospawany, to wydech przeżyje auto
z tego co czytalem na ich stronie chwala sie ze zrobia taki jaki klient bedzie chcial cichy badz z wiekszym''oddechem'' itd ... wiec mam nadzieje ze pojecie maja ,daja5 lat gwarancji