Czy ktoś może mnie oswiecic jak to włączyć
A6 C7 Procedura startu Bitdi 313
A6 C7 Procedura startu Bitdi 313
W salonie nikt nic nie wie, w sieci jest kilka filmików że wersje 313 i 245 mają procedurę startu.
A6 C7 BiTdi 313
-
fresh2002
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jacek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
1. Odpal silnik
2. Wciśnij hamulec i trzmaj
3. Przełącz skrzynię na sekwencję
4. Wyłącz kontrolę trakcji
5. Wciśnij pedał gazu i podnieś obroty do około 2.5 tyś - 3.0 tyś, nie mniej i trzymaj (z nogą na hamulcu)
6. Trzymając obroty puść hamulec
Auto powinno fajnie wystrzelić do przodu
2. Wciśnij hamulec i trzmaj
3. Przełącz skrzynię na sekwencję
4. Wyłącz kontrolę trakcji
5. Wciśnij pedał gazu i podnieś obroty do około 2.5 tyś - 3.0 tyś, nie mniej i trzymaj (z nogą na hamulcu)
6. Trzymając obroty puść hamulec
Auto powinno fajnie wystrzelić do przodu
CCCO marzenie zrealizowane - C6 by stinger
Tylko tak sie zastanawiam. Jesli w salonie nie maja takich oficjalnych informacji, to czy przypadkiem przez takie zabawy nie uszkodzimy skrzyni?
Audi A5 B9 coupe 2.0 TFSI Quattro
Audi A6 C7 sedan 3.0 TDI Quattro - 2012
Audi A6 C5 avant 3.0 Quattro ASN - 2003
Audi A6 C5 avant 2.5TDI AFB - 1998
Audi A6 C5 avant 2.5TDI AKN - 1999
Audi A6 C7 sedan 3.0 TDI Quattro - 2012
Audi A6 C5 avant 3.0 Quattro ASN - 2003
Audi A6 C5 avant 2.5TDI AFB - 1998
Audi A6 C5 avant 2.5TDI AKN - 1999
-
fresh2002
- Forum Audi A6 / A7

Procedura LC jest dedykowana tylko dla konkretnych modeli i zestawień silnik/skrzynia. Więc jeżeli nasze auto ma tą procedurę to śmiało, jeżeli nie to przypadkiem uszkodzimy skrzynię
[ Dodano: 2013-07-28, 17:35 ]
Dziś znalazłem LC dla VW na YT poniżej linki:

[ Dodano: 2013-07-28, 17:35 ]
Dziś znalazłem LC dla VW na YT poniżej linki:
Błąd. To nie jest żaden launch control wtedy. Launch control, czy "procedura startu" działa tak, że wciskasz gaz do dechy razem z hamulcem i to komputer na początku ogranicza obroty tak, żeby koła nie buksowały. Cały czas trzymasz gaz i jak puścisz hamulec i samochód zacznie sie rozpędzać komputer odda dopiero całą moc.fresh2002 pisze:Nie, ty regulujesz poziom obrotów, jak pójdzie do przodu wciskasz do dechy. Np. efektowny start z pod świateł
Musisz mieć skrzynię S-tronic, bo to jest zautomatyzowany manual, a nie klasyczny automat z konwerterem, gdzie takie akcje nie mają miejsca bytu.
-
fresh2002
- Forum Audi A6 / A7

Widziałem jak to przebiega w realu i nie widziałem, aby była potrzeba kręcenia go w pełnym zakresie obrotów.audislaw pisze:Błąd. To nie jest żaden launch control wtedy.
Wystarczyło podkręcić go, trochę ponad 3tyś i wkraczał komputer.
Ale może się mylę, byłem tylko obserwatorem
Cała idea launch control polega na tym, żeby ruszyć z miejsca jak najszybciej - silnik ma przekazać jak największą moc w danej chwili tak, żeby nie zerwać przyczepności. Dlatego odcina zapłon powyżej jakichśtam warunków, o których ciężko mówić, bo nie znamy konkretnego działania programu. Inni mówią, że to popisówa dla ludzi, którzy sami nie umieją operować gazem, ale nie o tym temat.
Komputer ogranicza moc, jeżeli wciśniemy za mocno gaz. Jak wciśniesz mniej gazu, to komputer nie wkracza jeszcze, bo i tak nie będziesz palił gumy. Za to nie ruszysz tak szybko, jak to możliwe.
Komputer ogranicza moc, jeżeli wciśniemy za mocno gaz. Jak wciśniesz mniej gazu, to komputer nie wkracza jeszcze, bo i tak nie będziesz palił gumy. Za to nie ruszysz tak szybko, jak to możliwe.
-
Speedhuman
- Forum Audi A6 / A7

Dziwne, przeprowadziłeś całą procedurę tak jak jest wyżej napisane? Hamulec musisz wcisnąć oporowo i auto nie ma prawa jechać...Speedhuman pisze:U mnie coś to nie trybi. Oglądałem te filmiki na YouTube z setkę razy i lipa .... Wchodzi na niespełna 2tys obrotów i przy trzymaniu hamulca i wcisnieciu gazu czuć ze cIagnie go już do przodu
-
Speedhuman
- Forum Audi A6 / A7

-
Społeczność Audi A6