[ AFN 1.9 110 KM] Czy to moze byc katalizator?
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AFN 1.9 110 KM] Czy to moze byc katalizator?
Witam, mam problem od dlugiego czasu z moim 1.9 Glownym objawem jest wielka chmura z wydechu przy przyspieszeniu ale widoczna tylko w nocy jak ktos za mna jedzie, w dzien tylko tak delikatnie.Drugi problem to przy przegazowaniu do 4 tys obrotow(do tem 60 C) przy puszczeniu gazu silnik zaczyna pracowac jak by szedl na 2 cylndry,przerywa kopci strasznie i przewod z doladowania sie zaciska jak by ktos zatkal dolot powietrza i po 2 minutach sie normuje- tego objawu zaden mechanik nie umial zdiagnozowac do dzis!!Turbo full sprawne ,wtryski nie leja,kompresja ok, zaplon 49-51.Zostal mi jedynie kat, i tu moje pytanie czy ktos mial do czynienia z takim przypadkiem i czy jest mozliwosc zatkanego katalizatora.Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi..
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Konkretna odpowiedź to poluzuj 3 śruby na łączeniu turbo-kat, niech ktoś odciągnie tłumiki trochę do tyłu i przegazuj. Będziesz wiedził napewno czy to to. Ostatnio wymieniałem plecionkę i zapewniam Cię, że jest to bardzo prosta robota.
Jeśli nie masz pomocnika to wsadź coś w szczelinę i skręć spowrotem, żeby nie wpadło do kata.
Pozdr
Jeśli nie masz pomocnika to wsadź coś w szczelinę i skręć spowrotem, żeby nie wpadło do kata.
Pozdr
-
- Forum Audi A6 / A7