Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] Jakie radio kupić????

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[A6 C5] Jakie radio kupić????

Post autor: eneron » 12 wrz 2008, 17:05

Moje radio Concert jest na kasety :( Pora zmienić radio najchętniej na fabryczne na CD ale ponoć to nie działa w A6 przed liftem więc pozostaje mi chyba tylko kupno zwykłego radia z mp3 :/

No i teraz nie mam bladego pojęcia jakie radio wybrać :-/

Priorytetem jest... czerwone podświetlenie (żeby wszystkie guziczki i wyświetlacz świecily na czerwono) takie samo jak deski, na drugim miejscu chyba jakaś porządna firma :)

No i tak do wydania mam max 600zł i nie chcę raczej nowego radia tylko coś z wyższej pólki używane. Zostało mi z poprzedniego auta radio Blaupunkt mp74 Seattle no i guziczki świecą na czerwono a wyświetlacz jest graficzny no i czarno biały i ni jak nie pasuje kolorystycznie do podświetlenia deski <beczy>

Czy ktoś może mi w tej kwestii doradzić, pomóc jakie radio wybrać?

Linki z Allegro itp serwisów mile widziane :)

pozdro <piwo>
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Kontakt:

Post autor: ShoofeL » 12 wrz 2008, 18:22

Pomyśl też o głośnikach, bo porządne radyjko, to pół sukcesu :)

Generalnie z radyjek polecam PIONEER, albo ALPINE...

Mają możliwość zmiany koloru podświetlenia i jakość dźwięku jest na poziomie :)

Pozdro :)

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 12 wrz 2008, 18:28

Proponuje CHORUSA na CD koszt około 700zł Ewentualnie tak jak ja mam CHORUSA od modelu po lifcie (działa bez zarzutów) ale na kasety i w bagazniku zmieniarka na CD...

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM

Post autor: eneron » 12 wrz 2008, 19:10

ShoofeL pisze:Pomyśl też o głośnikach, bo porządne radyjko, to pół sukcesu :)

Generalnie z radyjek polecam PIONEER, albo ALPINE...

Mają możliwość zmiany koloru podświetlenia i jakość dźwięku jest na poziomie :)

Pozdro :)
Co do głośników to nic nie będę wymieniał bo autko wiosną idzie na sprzedaż.
Co do firm, które klepią radia to aż taki zielony to nei jestem :) Chcę tylko aby ktos podał mi konkretny model który na czerwono sie świeci. Na Allegro jak juz coś na czerwono się podświetla to ma z kolei wyświetlacz juz w innym kolorze :/

Miałem identyko radio http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=426381847 tylko, że właśnie z bialo-czarnym wyświetlaczem. CO do radia to świetnie grało i miało baaaaardzo duzo opcji ustawień dźwięku, sterowanie subem osobno, pasmem przenoszenia itp itd. Ale mial jedną wielką wadę:/ Digi civer - cyfrowy procesor radia, który rozgrzewa sie do "czerwonosci" i o ile w poprzednim aucie była wnęka 2 DIN to jako tako sie to chłodzilo chociaż deska w okolicy radia tez sie mocno nagrzewała o tyle w A6 gdzie mam 1 DIN i szczelną ciasną szufladkę na radio jakoś nie mam przekonania wstawiać to radio ze względu na emitowane ogromne ilości ciepła :/

Moze ktoś by rzucił jakiegoś linka, lub foto nawet z neta w celu naprowadzenia mnie na trop :->
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
alukard
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi A6 Jacek
Rocznik: 1999
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: alukard » 12 wrz 2008, 22:16

jvc ten za okolo 600zl

Awatar użytkownika
ShoofeL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2002
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Kontakt:

Post autor: ShoofeL » 13 wrz 2008, 14:35

Widzę, że temat stoi...
I wcale się nie dziwie...

Generalnie na temat radyjek samochodowych możnaby spędzić godziny...

Każdy lubi coś innego...

Ty na przykład dbasz o estetykę i interesuje Cię czerwone podświetlenie...

Ja w moim Pioneerze mam 100 możliwości kolorystycznych, ale... po co mi to :P

Ja koncentrowałem się na tym, jak radyjko gra, a nie wygląda.

Więc sam widzisz, że opinii i różnych modeli może być tysiące...

Wydaje mi się, że nikt nie wyrzuci Ci tutaj tysiąc linków, bo to nie ma sensu...
Jeżeli jesteś fanatykiem dobrego brzmienia - skocz sobie do firmy na odsłuch jakiegoś radyjka wcześniej upatrzonego na allegro, lub innym serwisie...
A jak nie, to kup pierwsze lepsze z czerwonym podświetleniem i wsio...

Ja jednak jestem za tym, żeby sprawdzić jak i co gra przed samym kupnem - tak też zrobiłem przed kupnem mojego radyjka :)

Różnice w brzmieniu są naprawde ogromne :mrgreen:

Powodzenia :)

gewes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gewes » 26 sty 2013, 20:53

a czy jest opcja zamiany i co trzeba dokupić ewentualnie , z symphony kasety na 2 dinowe symphony płytkę ?? mam już radio i panel klimy - czy coś jeszcze ?

slajar0888
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slajar0888 » 28 sty 2013, 14:58

gewes pisze:a czy jest opcja zamiany i co trzeba dokupić ewentualnie , z symphony kasety na 2 dinowe symphony płytkę ?? mam już radio i panel klimy - czy coś jeszcze ?
tutaj masz wszystko na temat zmiany na 2 din:)
a6-c5-montaz-konsoli-2din-i-navigation-plus-vt6859.htm
Jest:
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG

Awatar użytkownika
mariusz_wierz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mariusz
Moje auto: Q5
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI
Skrzynia: S-tronic

Post autor: mariusz_wierz » 18 wrz 2013, 15:50

Odświeżę nieco "kotleta" i dołączę się do tematu, żeby nie tworzyć nowego.

Chcę w swojej A6 zmienić radyjko - obecnie jest to jakiś już chyba starszy Blaupunkt Modena MP54, radioodtwarzacz ładnie mieści się w swoim miejscu i co ważne nic nie przeszkadza w opuszczaniu "klapki" zasłaniającej radyjko. Chciałbym wymienić je na coś bez napędu CD, a jedynie odtwarzającego pliki z kart pamięci SD bądÂź USB, przy czym dobrze byłoby, aby podświetlenie było odpowiednie do całej reszty w A6 (czyli wiadomo - czerwone) i - co jest dla mnie najbardziej istotne - żeby radyjko nie miało wystających pokręteł/przycisków, aby również była możliwość zamykania tej "klapki" :). No i jeszcze jedna zasadnicza sprawa - nie chcę inwestować zbyt wiele kasy, dobrze byłoby abym zmieścił się w 200-250 zł.

Może ktoś z forumowiczów mógłby coś doradzić? - chodzi o jakieś konkretne modele. Oglądając radyjka w sklepach wszystkie mają bardzo wystające pokrętła regulacji, przez co nie da rady zakrywać radyjka tą oryginalną opuszczaną klapką. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

DuudmanC52,4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DuudmanC52,4 » 08 paź 2013, 06:10

Kolego Mariusz Wierz

To radyjko BL Modena 54 grało Ci normalnie?, tzn. nie było żadnych problemów z tylnymi głosnikami i subem.
Ja miałem jakiś czas BL Amsterdam Nav dość dobry model i generalnie grało ale podczas zmiany stacji radiowych miałem głośne cykanie w tylnych głośnikach. I tutaj nie rozumiem przeciez Oryginalne to tez BLaupunkt i takie samo wyjścia są z tyłu.

dlatego stąd moje pytanko

Awatar użytkownika
mariusz_wierz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mariusz
Moje auto: Q5
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI
Skrzynia: S-tronic

Post autor: mariusz_wierz » 09 paź 2013, 12:29

DuudmanC52,4 pisze:To radyjko BL Modena 54 grało Ci normalnie?, tzn. nie było żadnych problemów z tylnymi głosnikami i subem.
DuudmanC52,4, u mnie to radyjko gra do dzisiaj i wszystko jest w porządku, nie ma żadnych problemów z tylnymi głośnikami i subbasem, nie ma też żadnego "cykania" podczas przełączania stacji radiowych. Jedyne co to od czasu do czasu w głośnikach słyszalny jest gwizd pochodzący prawdopodobnie od alternatora, ponoć to kwestia poprawienia podłączenia radyjka do instalacji elektrycznej auta, ale jakoś brakuje czasu aby się tym zająć... Ogólnie radyjko jest ok, jednak chciałbym je wymienić na coś co odtwarza mp3 z kart pamięci lub przez usb - nie chce mi się już nagrywać płytek. Pytanie tylko na co?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl