gdzie zaopatrywać się w graty LPG
gdzie zaopatrywać się w graty LPG
Witam
Krótkie pytanko: Gdzie najtaniej zakupić graty do LPG, będę chciał zmienić wtryski i reduktor bo mam Valteki i Zavoli Z a to niezbyt udana para. Chciałbym coś lepszego za rozsądną kaskę dlatego też zapytuję o wskazówki gdzie szukać.
Dzięki
Krótkie pytanko: Gdzie najtaniej zakupić graty do LPG, będę chciał zmienić wtryski i reduktor bo mam Valteki i Zavoli Z a to niezbyt udana para. Chciałbym coś lepszego za rozsądną kaskę dlatego też zapytuję o wskazówki gdzie szukać.
Dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
dziękuję bardzo za podpowiedzi, widzę, ze koledzy obeznani to może jeszcze podpytam. Kupiłem auto już z zamontowaną instalacją w 1.8 turbo 150HP. Chciałbym wywalić Valteki czerwone, które posiadam i mają już 20 000 km zrobione. W późniejszym terminie również wziąłbym się za reduktor Zavoli Z ale po kolei bo $ ogranicza
Centralka to STAG 4 więc ją pozostawię. Pytanko mam następujące - jakie wtryski są optymalne do mojego silnika i jaki reduktor polecicie w przyzwoitych pieniądzach

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Co do wtrysków - to mogę z czystym sumieniem polecić
U mnie działają bezproblemowo. Co do reduktora Zeta S powinien do normalnej jazdy Ci wystarczyć. Możesz go zregenerować niedużym kosztem,wyjąć sprężynki na wylocie
Ja śmigam od początku na Zeta N i do mojego stylu jazdy wystarcza. Ale fakt przydałby się lepszy jak fassi1 radzi - właśnie KME Silver lub Gold albo AC R01.
I fakt jak zmieniłem Valteki na Barracudy - praca silnika zmieniła się nie do poznania
!

I fakt jak zmieniłem Valteki na Barracudy - praca silnika zmieniła się nie do poznania

fassi1 pisze:KME Silver normalny nie turbo.
Jeśli Hana to zielona a jeśli baracuda to jest tylko jeden rodzaj i są sprzedawane z dyszami, które wierci się w zależności od mocy na cylinder, w Twoim przypadku baracudę można zakładać bez dysz.
Sam to będziesz montował?
na mechanice się raczej znam, ale co do LPG to nigdy nie grzebałem. Z pewnością nie będę żadnych dysz nawiercał itp. Chciałbym kupić -zamontować-zestroić-jeździć.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Zavoli nie nadaje się do Turbo.
[ Dodano: 2013-09-15, 15:14 ]
[ Dodano: 2013-09-15, 15:14 ]
Jeśli nie znasz się na LPG i nigdy w tym nie grzebałeś to polecam dać robotę jakiemuś dobremu gazownikowi, chyba że chcesz się uczyć od początku co będzie wymagało czasu.atlas1977 pisze:fassi1 pisze:KME Silver normalny nie turbo.
Jeśli Hana to zielona a jeśli baracuda to jest tylko jeden rodzaj i są sprzedawane z dyszami, które wierci się w zależności od mocy na cylinder, w Twoim przypadku baracudę można zakładać bez dysz.
Sam to będziesz montował?
na mechanice się raczej znam, ale co do LPG to nigdy nie grzebałem. Z pewnością nie będę żadnych dysz nawiercał itp. Chciałbym kupić -zamontować-zestroić-jeździć.