Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z bluetooth i SGSIV

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amsnake
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z bluetooth i SGSIV

Post autor: amsnake » 11 sie 2013, 10:03

Witam!

Zmieniłem pare dni temu telefon (na samsunga galaxy s4) i mam problem z jego prawidłową obsługą przez auto.

Telefon łaczy sie z autem prawidłowo jako zestaw głośnomówiący. Prawidłowo moge wybierac numery z książki telefonu, z nieodebranych, wykonanych połaczeń. Moge z poziomu samochodu prawidłowo wybrać numer i sie dodzwonic gdzie mi sie podoba. To działa jak najbardziej prawidłowo.

Gdy ktoś do mnie dzwoni auto nie raguje. Slysze dzwonek telefonu z kieszeni, ale auto nic mi o tym nie mowi - ani wyświetlacz, ani sygnał dzwiękowy. Dopiero, jak osoba dzwoniąca poddaje sie, to auto pokazuje mi komunikat "połaczenie zakończone" i tyle. Jak za pomocą aparatu odbiorę te rozmowe to jest wszystko ok - ja słysze i jestem słyszany, za pomocą auta moge zakonczyc rozmowe.

Z poprzednimi telefonami nie było najmniejszych problemów (sgsII, sgsIII, samsung solid itd ...). Wersja oprogramowania w aucie to 3.45 czy jakos tak. Chciałbym uniknać upgrade'u software w aucie, bo cala reszta działa mi prawidłowo, a nie chce czegos popsuć ani stracić.

Jakiś pomysł?
V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6 :)

Rangers
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rangers » 12 wrz 2013, 21:49

Wydaje mi się że bez update softu nie będzie Ci hulało prawidłowo, prawdopodobnie masz jeszcze fabryczny soft a wraz z aktualizacją softu do wersji 5150 była aktual. modułu blue. Ja mam też s4 i wersje 5150 i u mnie śmiga, jedno co to nie przerzuca danych np. z ulubionych ( wcześniej miałem iphona 4 i widział).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja