[ BRE 2.0 140 KM] Problem z pompą oleju AUDI A6
[ BRE 2.0 140 KM] Problem z pompą oleju AUDI A6
Witam!
Padła pompa oleju w Audi silnik BRE.
W Gdyni jest zakład który naprawia pompy olejowe jest to firma TMA SERWIS
Miał ktoś do czynienia z nimi. Jak sprawują się pompy po naprawie?
Poproszę o odpowiedź i porady. Dodam że obciął się wałek napędowy pompy mechanik wymienił
go stwierdził że będzie ok niestety po przejechaniu 500 km zapaliła się kontrolka braku ciśnienia oleju, po wyjęciu pompy wałek był cały co robić dalej. Myślę o wysłaniu właśnie pompy do Gdyni.
Strazak
Padła pompa oleju w Audi silnik BRE.
W Gdyni jest zakład który naprawia pompy olejowe jest to firma TMA SERWIS
Miał ktoś do czynienia z nimi. Jak sprawują się pompy po naprawie?
Poproszę o odpowiedź i porady. Dodam że obciął się wałek napędowy pompy mechanik wymienił
go stwierdził że będzie ok niestety po przejechaniu 500 km zapaliła się kontrolka braku ciśnienia oleju, po wyjęciu pompy wałek był cały co robić dalej. Myślę o wysłaniu właśnie pompy do Gdyni.
Strazak
Nie bardzo rozumiem co masz na mysli ?grzelus2 pisze:chyba sam nie wierzysz w to co piszesz <szok>Tommy24 pisze:Za 1000-1200zł idzie dostać na Alledrogo całą nową pompę oleju.
Jeśli naprawa ma kosztować w okolicach 1000zł to warto sie zastanowić czy nie lepiej jak wymienisz pompę na nową.
Kupiłem nową pompę olejową do mojego 2.0TDI właśnie w takiej cenie.
Tu masz przykładową,ta nie jest nowa ale idzie dostać nową w podobnej cenie.
Trzeba tylko poszukać.
http://allegro.pl/pompa-oleju-audi-a4-a ... 84245.html
Audi rulez
-
- Forum Audi A6 / A7
Tommy24 pisze:Nie bardzo rozumiem co masz na mysli ?grzelus2 pisze:chyba sam nie wierzysz w to co piszesz <szok>Tommy24 pisze:Za 1000-1200zł idzie dostać na Alledrogo całą nową pompę oleju.
Jeśli naprawa ma kosztować w okolicach 1000zł to warto sie zastanowić czy nie lepiej jak wymienisz pompę na nową.
Kupiłem nową pompę olejową do mojego 2.0TDI właśnie w takiej cenie.
Tu masz przykładową,ta nie jest nowa ale idzie dostać nową w podobnej cenie.
Trzeba tylko poszukać.
http://allegro.pl/pompa-oleju-audi-a4-a ... 84245.html
moze zakonczmy na tym

pozdrawiam
strazak22 - daj znac jak poradziles sobie z awarią i konczmy wątek:)
polecam Tomka z Rumi
zregenrował wałek rewelacyjnie
koszt jaki poniosłem to max 900 zł razem z wałkiem ale pompe rozebrałem u siebie w warsztacie wysłałem wałek w 3 dni miałem spowrotem nowy
poskładałem i auto działa
bez sensu przerabiać pompe lepiej zregenerowac wałek o ile mówimy o silniki BRE napędzanym kolami
anie łańcuchem 

zregenrował wałek rewelacyjnie
koszt jaki poniosłem to max 900 zł razem z wałkiem ale pompe rozebrałem u siebie w warsztacie wysłałem wałek w 3 dni miałem spowrotem nowy

bez sensu przerabiać pompe lepiej zregenerowac wałek o ile mówimy o silniki BRE napędzanym kolami

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Kilka miesięcy temu dopadła mnie też pompa oleju w silniku 2.0 BLB, na szczęście wcześnie reagowałem i oddałem do pewnego serwisu we Wrocławiu. Z tego co wiem Serwis do którego oddałem auto także współpracuje z firmą z Rumi, która regeneruje pompy oleju. jeżdżę już dłuższy czas i jestem zadowolony, żadnych problemów, także polecam Firmę z Rumi. W Serwisie za całą wymianę wraz z regeneracją, zapłaciłem 2500zł, 1 dzień i Auto gotowe. Pozdrawiam