Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pożar przełącznika otwierania szyb

Elektryka
ODPOWIEDZ
zaloguj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Pożar przełącznika otwierania szyb

Post autor: zaloguj » 05 wrz 2013, 10:07

Witam wszystkich.
Parę dni temu zakupiłem autko i dziś pojawił się pierwszy problem. Jadąc do pracy zauważyłem że prawy kierunek bije mi szybciej po chwili pojawił się płomień na przełączniku drzwi kierowcy. Zatrzymałem auto pomimo zgaszenia auta silnik pracował jeszcze przez jakieś 10 sekund. Po chwili jak już przestało się palić wszystko wróciło do normy. Silnik odpala i gasi się normalnie kierunek też działa prawidłowo. Po ruszeniu zauważyłem że szyba pasażera jest opuszczona. Nie szło jej podnieść dopiero po rozłączeniu kostki od przełącznika w drzwiach kierowcy, poszła klawiszem od pasażera. Mam takie pytanie jeżeli nastąpiło zwarcie w przełączniku po wymianie będzie wszystko OK czy raczej szukać przyczyny gdzie indziej, co ma wspólnego brak możliwości zgaszenia auta i bijący szybciej kierunek z przełącznikiem??? Dodam jeszcze że nie spalił się żaden bezpiecznik.
A tak wygląda przełączik
Obrazek
A6c5 1.9tdi

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 05 wrz 2013, 18:51

kolego zaloguj, coś czuję że kupiłeś sobie autko popowodziowe <mysli> Na Twoim miejscu szybko odwiózłbym go tam gdzie go kupiłeś.
Przełącznik szyb nic nie ma wspólnego z kierunkowskazami i rozrusznikiem. W ogóle to o czym piszesz to jakieś czary <szok>
Warsztat, naprawy Audi A6.

zaloguj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zaloguj » 05 wrz 2013, 20:11

Na powodziowego raczej nie wygląda <mysli> a te dziwne zachowanie kierunku i silnika to mam nadzieję że to jakieś przepięcie z przełącznika poszło [ <mysli>
A6c5 1.9tdi

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 05 wrz 2013, 20:22

zaloguj, może przed sprzedażą zostało wyprane przez mało doświadczoną osobę która lała wodę na wariata.Znam taki przypadek koleś tak dawał ostro że zrobił dyskotekę w samochodzie dokładnie a audi a4

zaloguj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zaloguj » 05 wrz 2013, 20:32

Na wyprane nie wygląda pod siedzenie tylnie dawno nikt nie zaglądał ;-) syf kiła i mogiła. Chyba ze dawno temu było topione

[ Dodano: 2013-10-12, 22:45 ]
Sprawa mam nadzieję rozwiązana. Szybsze bicie kierunku to tylko zbieg okoliczności, słaby styk w przedniej lamie. Po oczyszczeniu działa poprawnie. Co do spalonego przełącznika w tylnych drzwiach rozerwana wiązka kabli którą zrobiła zwarcie.
A6c5 1.9tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja