Hej,
Audi a6, kombii, 1998.
Jestem posiadaczem tego modelu od 2 miesięcy. Problem w tym, że mam dwie różne żarówki w światłach mijania (jedna świeci na biało, a druga na bardziej żółty kolor).
Chciałbym wstawić więc nowe żarówki, żeby świeciły w obu reflektorach tak samo i może nawet trochę lepiej niż dotychczas.
Moje pytanie: W jakie żarówki H1 się zaopatrzeć? Czytałem coś o ksenonach, ale to mogą być problemy z policją itp, więc raczej sobie daruję. W postojówkach pasowałoby przy okazji też wymienić?
Chciałbym, żeby to po prostu dobrze świeciło. Jestem laikiem i nie bardzo wiem w co się zaopatrzyć.
(To mój pierwszy temat, jeżeli robię coś źle, proszę o wyrozumiałość)
ÂŚwiatła zewnętrzne - co i jak?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Odpuść HID-y - nie ma nic gorszego niż zarozumialce na drodzemaniek90 pisze:Moje pytanie: W jakie żarówki H1 się zaopatrzeć? Czytałem coś o ksenonach, ale to mogą być problemy z policją itp, więc raczej sobie daruję. W postojówkach pasowałoby przy okazji też wymienić?

ÂŚwiatła w A6C5 przed liftingiem są zdecydowanie niezadowalające. Jeżeli chcemy by klosz przedliftowy "ożył" to najlepszym rozwiązaniem jest taka regeneracja kloszy: viewtopic.php?t=8134&highlight=regeneracja+kloszymaniek90 pisze:Chciałbym, żeby to po prostu dobrze świeciło. Jestem laikiem i nie bardzo wiem w co się zaopatrzyć.
Należy sprawdzić czy odblaski nie wymagają regeneracji, stan soczewki również jest ważny

Już nawet sama polerka kloszy plus np żarówki H1 Osram Night Breaker dają rezultaty, ale nie oczekujmy rewelacji

Nic złego nie zrobiłeś, ale zwracaj uwagę gdzie zakładasz tematy - przeniosłem z "Elektryka » C5 (1997-2005)" do "Nadwozie » C5 (1997-2005)"maniek90 pisze:(To mój pierwszy temat, jeżeli robię coś źle, proszę o wyrozumiałość)

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Pomału, jak światło wydostanie się z tego odbłyśnika, gdy klosze będą matowelgorek pisze:klosze w A6C5 nie są tak bardzo ważne jak stan odbłyśnika w soczewce, od niego zależy jakie mamy światło dobre. Jeżeli chcemy mieć dobre światła możemy zrobić to na dwa sposoby jednym jest regeneracja starych lamp.

Natomiast kupna zamienników nie zalecam - z pewnością kilka miesięcy + zima w międzyczasie zweryfikowały by to na bank...lgorek pisze:Drugim jest kupno zamienników.
Niestety kseonony sobie muszę odpuścić, bo nie mam spryskiwaczy lamp (mam założony zderzak bez spryskiwaczy, a sam spryskiwacz widziałem rurka jest zasilikonowana).tomekkk1 pisze:Odpuść HID-y - nie ma nic gorszego niż zarozumialce na drodzeZaś doposażenie w ori ksenony to oprócz kloszy także obowiązkowo spryskiwacze lamp i samo-poziomowanie
Klosze wypoleruje, dzięki za wskazówkę.tomekkk1 pisze:ÂŚwiatła w A6C5 przed liftingiem są zdecydowanie niezadowalające. Jeżeli chcemy by klosz przedliftowy "ożył" to najlepszym rozwiązaniem jest taka regeneracja kloszy: view...eneracja+kloszy
Należy sprawdzić czy odblaski nie wymagają regeneracji, stan soczewki również jest ważny
Już nawet sama polerka kloszy plus np żarówki H1 Osram Night Breaker dają rezultaty, ale nie oczekujmy rewelacji
Czyli najlepiej wziąć żarówki H1 Osram Night Breaker? Czy może są jakieś lepsze od nich, ale stosunkowo w podobnej cenie? Jakie one światło emitują, żółte czy białe?
Od razu może wymieniłbym też postojówki.
Może poleciłbyś jakąś konfigurację światła mijania-postojówki?
NA allegro wyczaiłem takie żaróweczki "OSRAM H1 Cool Blue Intense 64150". Dają radę?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja się nie bawiłem w szał a'la xenon i nie za bardzo mi przeszkadza, że postojówki świecą żółto, a chciałem mieć lepiej jak było w nocy na drodze - a że potrzebowałem auta codziennie nie mogłem zrobić właściwej regeneracji.maniek90 pisze:Czyli najlepiej wziąć żarówki H1 Osram Night Breaker? Czy może są jakieś lepsze od nich, ale stosunkowo w podobnej cenie? Jakie one światło emitują, żółte czy białe?
Od razu może wymieniłbym też postojówki.
Może poleciłbyś jakąś konfigurację światła mijania-postojówki?
NA allegro wyczaiłem takie żaróweczki "OSRAM H1 Cool Blue Intense 64150". Dają radę?
W dzień świateł nie używam - w Volvo miałem fabrycznie światła na stałe i wyłączyłem. Z resztą tutaj w niektórych miastach światła mijania nawet w nocy nie są wymagane. W nocy światła w S80 są nie do pobicia, a klosze szklane, gładkie - nie zmatowieją w życiu

Spolerowałem klosze i zdecydowałem się na Osram Night Breaker. Białe światło - zwłaszcza w czasie deszczu i duża trwałość - jak założyłem w 2010 to w 2012 odjechały z autem