Ile może kosztować naprawa??
-
- Forum Audi A6 / A7
Ile może kosztować naprawa??
Witam,
Miałem dzisiaj małą stłuczkę, pytanie polega na tym ile może kosztować naprawa oraz jakie części będą potrzebne?
Miałem dzisiaj małą stłuczkę, pytanie polega na tym ile może kosztować naprawa oraz jakie części będą potrzebne?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
patrząc na zdjęcia to można z fusów wróżyć opowiadając Tobie bajki z mchu i paproci. Jak chcesz, żeby auto pięknie wyglądało to kup drzwi całe i nie baw się w szpachlowanie, szukaj w kolorze najlepiej. Błotnik z tego co widać do odratowania choć ja wolałbym wstawiać wcinkę niż kłaść dużo kitu. Poza tym pytanie najważniejsze: CZY KOÂŁO DOSTAÂŁO? Jeżeli tak to koszty rosną..tylna belka, tuleje, łożysko i piasta...załeży co wyjdzie po rozbiórce dołu. Jeżeli koło jest ok to blacharz dobry ogarnie ci to pewnie za 1000pln+ części i lakier. Jak chcesz to zrobić byle jak to z gratami się w 1000pln zamkniesz ale będzie wyglądało jak rzygi na kacu
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
grzałka pisze:co do drzwi jak kolega wcześniej pisał poszukać w kolorze używek a błotnik do dobrego blacharza i co się da wypchnąć, wyciągnąć i pokitować. ja wolę trochę szpachli niż spawy, które zawsze szybciej zeżre rdza a ory błotnik tak szybko nie zgnije.
kit na błotniku nie jest dobrym rozwiązaniem, poza tym będzie ciężko złapać profil, spaw dobrze zrobiony pociągnięty farbą cynkową i podkładem nigdy nie zardzewieje - pod warunkiem, że nie będzie robiony przez Pana Tadzia farbą MOTYLEk w garażu
-
- Forum Audi A6 / A7
powiem tak, ja bym nie chciał mieć robionego nic, ale że ktoś mi przywalił to teraz mam dylemat, czy naprawiać i jeździć dalej czy sprzedać tak jak stoi...?
wiec bardziej mi zależy na tym co zrobić dalej z samochodem, i jak się przygotować do wyceny rzeczoznawcy z PZU, żeby się nie okazało że jak będę chciał samochód naprawić to mi braknie kasy z odszkodowania!
wiec bardziej mi zależy na tym co zrobić dalej z samochodem, i jak się przygotować do wyceny rzeczoznawcy z PZU, żeby się nie okazało że jak będę chciał samochód naprawić to mi braknie kasy z odszkodowania!
-
- Forum Audi A6 / A7
znajac zycie przyjedzie rzeczoznawca ogladnie auto pomierzy miernikiem powie ze szkoda calkowita, to co mozesz zrobic Ty to jak juz bedzie rzeczoznawca to jedziecie na stacje diagnostyczna sprawdzac zbierznosc i geometrie z tego co widac na oko to rzeczoznawca powinien wpisac : nadkole+felga+2 opony bo jednej sie nie wymienia + 2x drzwi. dostaniesz jakies 6-8 tys odszkodowania. nadkole lepiej wstawic inne niz szpachlowac kumaty mechanik wytnie i wstawi tak ze szpachli da minimalnie na laczeniu i to wssystko, drzwi na allegro kupisz w kolorze za 200zl/sztuka. tego co widac zawiecha tyl nie dostala ale jedzcie na stacje diagnostyczna nawet jak bedzie marudzil aby nie jechac im wiecej dokumentow dasz tym lepiej dla Ciebie a i sam dla siebie bedziesz wiedzial na czym stoisz, zaplacisz grosze za sprawdzenie auta na stacji. Powodzenia i nie lam sie bo jedynie nadkole jest elementem gdzie trzeba popracowac, wymiana drzwi to pestka
1.8T MrcZk'a hybryda itd
Naprawę tego auta wyceniałbym gdzieś koło 2tysięcy.
używane 2 drzwi=400zł
wspawanie błotnika,bo nikt nie będzie chciał tego wyciągać na 100% jakaś 100-150zł.
malowanie 3elementów, licz po 250zł element.(nawet jak kupisz w kolorze drzwi to i tak raczej na 99% będą się różnić)
reszta to robocizna za składanie....
ze względu na ceny jakie nas kasują za robociznę tak by mi to wyglądało.
używane 2 drzwi=400zł
wspawanie błotnika,bo nikt nie będzie chciał tego wyciągać na 100% jakaś 100-150zł.
malowanie 3elementów, licz po 250zł element.(nawet jak kupisz w kolorze drzwi to i tak raczej na 99% będą się różnić)
reszta to robocizna za składanie....
ze względu na ceny jakie nas kasują za robociznę tak by mi to wyglądało.

-
- Forum Audi A6 / A7
witam
myslę że PZU wyceni Ci to na jakieś 3.5-4 tyś
Ja jestem dosłownie po zamknieciu likwidacji i wypłaceniu gotówki
za uszkodzony zderzak, tylną prawą lampę, błotnik i klapę
PZU wypłaciło mi 2.9zł z tym że potrącili mi za malowanie klapy bo była już przed kolizją wgnieciona w innym miejscu
no i wartośc mojej A6 jest trochę niższa:D
Pozdrawiam
myslę że PZU wyceni Ci to na jakieś 3.5-4 tyś
Ja jestem dosłownie po zamknieciu likwidacji i wypłaceniu gotówki
za uszkodzony zderzak, tylną prawą lampę, błotnik i klapę
PZU wypłaciło mi 2.9zł z tym że potrącili mi za malowanie klapy bo była już przed kolizją wgnieciona w innym miejscu
no i wartośc mojej A6 jest trochę niższa:D
Pozdrawiam
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Cos podobnego kolega robil za 1200zl ale poszla szpachla itd a teraz zaluje tego ze chcial zaoszczedzic bo kiche mu gosc odwalil i widac to jak krzywo jest najbardziej wlasnie na tym blotniku tylnym w slonu poprostu dramat... drzwi lepsze tez nie sa. Drzwi lepiej kupic i pomalowac drozej wyjdzie ale bedzie git lepiej niz klepanie szpachla itp. Pozdro
Cześć. Audi A6 19''