[ Dodano: 2013-08-24, 16:55 ]
[ Dodano: 2013-08-25, 11:43 ]
nikt mi nie pomoże

Po pierwsze nic nie jest zwulkanizowane po drugie to nie o-ring się tam znajduje a uszczelniacz.Matyskris pisze:to jest raczej wyciek z simeringu na wale i teraz moje pytanie jakie koszta to są i jak z dostępem tego oringu bo słyszałem że ona jest w jakiś dekiel zwulkanizowany i trzeba to kupić z tym deklem...
Przede wszystkim - Simmerring i w każdym sklepie motoryzacyjnym na pewno kupisz simmerring, ale na pewno nie będzie to ten, o którym tutaj mowa.Daniel1555 pisze:simering jest dostępny w każdym sklepie z częściami wybijasz stary z dekielka i nabijasz nowy.Co do kosztów to nie wiem bo sam wymieniałem (ale myślę że ze 300zł powinni zrobić )
Roboty jest dużo, przede wszystkim demontaż skrzyni biegów sam tego na placu w warunkach polowych nie zrobisz potrzebny jest kanał lub podnośnik kolumnowy po drugie, wymiana oleju nie jest konieczna i na koniec nic nie spuszczasz nic nie upuszczasz.Matyskris pisze:rozumiem a dużo roboty z tym co trzeba demontować no i czy olej jest później do wymiany czy nie dużo się go zlewa
Kolego, KrzysztofMatyskris pisze:a czy jest to koniecznie do zrobienia czy to nie szkodzi po za tym lekkim poceniem i plamkami pod autem bo jak to takie koszta 300-400zł sama robocizna to masakra...
Nie chciał bym być w Twojej skórze gdy "zapocisz" komuś drogą kostkę brukową. A te 300-400 zł, i tak wcześniej czy później wydasz na mandat, gdy Policjant przyuważy taką "plamkę" pod autem.Matyskris pisze:a czy jest to koniecznie do zrobienia czy to nie szkodzi po za tym lekkim poceniem i plamkami pod autem bo jak to takie koszta 300-400zł sama robocizna to masakra...
Matyskris pisze:dobra panowie to poproszę o nr tego simeringu wału żebym kupił dobry i ile to mniej więcej kosztuje ?