Witam mam problem bo przy odpalaniu nie świeci mi się jedna kontrolka i nie mogę znaleść nigdzie za co ona odpowiada. Silnik 2.5 Tdi . 99r. Licznik bez FIS. Po środku są dwa rzędy kontrolek x trzy kolumny. W sumie sześć sztuk. Nie zapala mi się środkowa w dolnym rzędzie. Pod spodem są dwa paski . Jeden jest chyba zaślepiony a na drugim pokazuje mi tylko temperaturę. Może ktoś ma tą wersję i będzie łaskawy napisać co tam się znajduję ? Bo przy odpalaniu mam kilka razy sygnał dźwiękowy i podejrzewam że to od jakiegoś błędu. Byłbym wdzięczny najlepiej za jakieś zdjęcie. Bo nie wykluczone że też się coś nie świeci pod zegarami. Bo np ABS nie dostrzegam nigdzie.
Sam licznik już wyciągnąłem i ten zespół kontrolek jest wymienialny. Nie ma szans żeby tam wymienić żarówki bo to jakaś skomplikowana sprawa. W liczniku są tylko dwa miejsca na żarówki ale jak podejrzałem to od jakichś pierdół typu hak i coś tam od poziomowania.
Nie świeci się jedna kontrolka. Wersja bez FIS
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
MIKU, w tamtym miejscu jest czerwona kontrolka (!) czyli od hamulców. Mam wrażenie, że ktoś celowo ją wyłączył. Sygnał dźwiękowy na pewno jest powiązany z układem hamulcowym...
Dobrze by było podłączyć VAG i zobaczyć czy łączy się ze sterownikiem ABS
Licznik masz bez półFISa / FISa. Jest tylko jeden wąski wyświetlacz z temperaturą - tak jak podałeś
Dobrze by było podłączyć VAG i zobaczyć czy łączy się ze sterownikiem ABS

Licznik masz bez półFISa / FISa. Jest tylko jeden wąski wyświetlacz z temperaturą - tak jak podałeś