Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Szarpie i dlawi sie na benzynie

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
przemek18y
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Szarpie i dlawi sie na benzynie

Post autor: przemek18y » 21 sie 2013, 16:23

Witam! :) Jestem tu nowy i wiele szukałem o problemie ktory mnie spotkal ale nic ciekawego nie znalazlem> :>

Od niedawna jestem posiadaczem audi A6 2.8 B+G sekwencja 1998 i mam taki problem ze gdy odpale autko to jest wszystko w miare wporzadku czyli osiagnie temp. i przelaczy sie na gaz i jedzie. Ale gdy tylko go zgasze i za jakies 15 min chce odpalic(szczegolnie w gorace dni- przynajmniej takie mam wrazenie) to zapala i sie mocno dlawi i uzyskuje powolnie obroty gdzies do 3000 obr/min( na benzynie) i dopiero po jakims czasie sie wkreci i przelaczy na gaz i jest spoko. Dodam ze zauwazylem ze wskaznik temp cieczy chlodzacej wskazuje tak od 70 do 80 stopni a powinien chyba wskazywac 90? Prosilbym o pomoc w tym temacie a pod kompa nie podlaczalem bo nie mam gdzie. Z góry dzieki i Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 21 sie 2013, 16:48

a próbowałeś odpalać rozgrzanego na gazie? jak odpala na zimnym silniku, nie czuć żeby się dusił i przylewał? problemem mogą być rozjechane korekty paliwowe, ale po twoim poście można wnioskować również że to uwalony czujnik temperatury. najprościej podłączyć auto do kompa i sprawdzić czujnik, ewentualnie w ciemno wymienić, koszt jakieś 80pln. możesz tez sprawdzić jak zachowa się auto po skasowaniu korekt, odłącz akumulator na jakieś pół godziny i pojeździj na samej benzynie 50- 100km, ecu zaadoptuje się do nowych warunków i jeśli problem się nie powtórzy to wina złej regulacji instalacji lpg. jeśli problem będzie występował nadal to wina raczej czujnika temperatury. poczytaj głębiej na forum jest masa postu z podobnymi problemami.

thedadmen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: thedadmen » 21 sie 2013, 19:19

Możliwe ze czujnik temperatury wariuje i na gorącym podaje złą dawkę paliwa. Mailem tak w moim Golf IV

przemek18y
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemek18y » 21 sie 2013, 19:53

nie probowalem rozgrzanego na gazie bo najpierw pali benzyna a potem gaz(sekwencja) a inaczej nie wiem. Jak go odpale zimnego na benzynie np. rano to jest ok moze leciuto sie muli ale to nieodczuwalnie ale jak jest goracy to go zgasze i za te 15 20 minut ciezko go odpalic a jak odpale to sie muli prycha buczy i sie nie wkreca jakis czas- oczywiscie na benzynie a potem sie stabilizuje i pracuje normalnie poczym przelacza sie na gaz i tez pracuje normalnie.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 22 sie 2013, 07:09

można odpalić bezpośrednio na gazie trzymając przycisk centralki podczas kręcenia rozrusznikiem. spróbuj tak zrobić to wykluczysz pewne możliwości i napisz co się dzieje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja