Pomoc w wyborze rozmiaru opon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja też mam obniżone auto i to mocno i mam 245/40/18 i nic nie trze(załadowany też)rafalpe pisze:gibon_81 napisał/a:
ja mam 245/40/18 i jest git
A masz obniżoną zawiechę? Jeździłeś z załadowanym autem?

Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
Felga 8J i 245? To chyba niezły kapeć... Ja na starym audi miałem 18" 8J et 43 i miałem opony 225/40. Z tą oponą był leciutki naciąg opony i naprawdę zero bujania. Z szerokością 245 opona musi mocno wystawać za felgę? teraz planuję 8,5J i oponę 235...
Tak więc moim zdaniem do 18"x8J najlpesze opony to 225x40 i to z rantem ochronnym koniecznie.
Tak więc moim zdaniem do 18"x8J najlpesze opony to 225x40 i to z rantem ochronnym koniecznie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
et35+dystanse ale ja mam sporo poszerzoną furęrafalpe pisze:długas napisał/a:
rafalpe, tak,et35 ale mam dystansy jakieś ok.15mm
Masz ET35 + dystanse 15mm czy ET35 już po zastosowaniu dystansów?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Wygląda super,ja miałem jeszcze niżej ale podwyższyłem,teraz mam prawie allroad
ale tak chciałem ze względów praktycznych.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witaj rafalpe!
Pozwolę sobie zaśmiecić trochę Twój wątek. Obiecałem, że pokażę Ci Twoje (moje kółka). No i wyszło to tak. Dla mnie bomba!!!
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Myślałem, że na 235/45 będzie ociężała ale nic takiego nie nastąpiło. Nie widzę jakieś różnicy. Poza tym komfort nie ucierpiał a oponki są cichutkie.
Jakie miałeś w nich ciśnienie bo jeszcze nie miałem czasu sprawdzić.
Powiedz mi jeszcze jakiego środak używasz do pielęgnacji kół bo fajnie się trzyma. Jak wyjmowaliśmy je w niedzielę z bagażnika mój starszy synek zauważył - "Tato te koła jeszcze pachną tym Panem"
Dzięki za miłe spotkanie.
Pozdr.
PS dla nadgorliwych: Samochód jest zestrojony wg potrzeb autora postu. Gleba nie wchodzi w grę ze względów technicznych a kontrast dokładek mi pasuje. Poza tym jak widzę nieoryginalnie pomalowane dokładki, które różnią się kolorem lub są poobijane od kamieni to wiadomo...
Pozwolę sobie zaśmiecić trochę Twój wątek. Obiecałem, że pokażę Ci Twoje (moje kółka). No i wyszło to tak. Dla mnie bomba!!!
Myślałem, że na 235/45 będzie ociężała ale nic takiego nie nastąpiło. Nie widzę jakieś różnicy. Poza tym komfort nie ucierpiał a oponki są cichutkie.
Jakie miałeś w nich ciśnienie bo jeszcze nie miałem czasu sprawdzić.
Powiedz mi jeszcze jakiego środak używasz do pielęgnacji kół bo fajnie się trzyma. Jak wyjmowaliśmy je w niedzielę z bagażnika mój starszy synek zauważył - "Tato te koła jeszcze pachną tym Panem"

Dzięki za miłe spotkanie.
Pozdr.
PS dla nadgorliwych: Samochód jest zestrojony wg potrzeb autora postu. Gleba nie wchodzi w grę ze względów technicznych a kontrast dokładek mi pasuje. Poza tym jak widzę nieoryginalnie pomalowane dokładki, które różnią się kolorem lub są poobijane od kamieni to wiadomo...