Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Sygnał włączonych świateł

Elektryka
Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 03 sie 2013, 23:52

Proponuję sprawdzić, czy do licznika w ogóle przychodzi sygnał otwarcia drzwi kierowcy, który jest niezbędny do wywołania brzęczka licznika.
Przychodzi on na konektor 21 w 32pin niebieskim złączu licznika - po otwarciu drzwi pewnie pojawi się tam sygnał GND. Możesz spróbować zasymulować otwarcie poprzez zwarcie tego konektora do GND.

Napisz również czy zapala Ci się lampka w nogach kierowcy, bo jest ona sterowana tym samym sygnałem co licznik.

Tak jak wspominali koledzy wcześniej, sygnał powinien się pojawić jak zostawisz samochód na światłach oraz otworzysz drzwi. Ponadto jak wejdziesz w diagnostykę ABS, i jak masz słaby akumulator.

grubyc

Post autor: grubyc » 04 sie 2013, 07:56

Jak napisałem wcześniej lampka kierowcy się pali, jak cała reszta oświetlenia jest w porządku. Wczoraj jeszcze odłączyłem akumulator na jakieś 15 minut, żeby zresetować komputer i obecnie gdy jadę i wcisnę sprzęgło przy większej prędkości to obroty spadają do 300/400 obr./min, że aż prawie silnik gaśnie.

m3rvin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: m3rvin » 04 sie 2013, 13:18

adaptacja przepustnicy ? niech ktos od 1.8t se wypowie
www.krzysztofpodolski.com Nie bądz obojetny przekaz 1% na szczytny cel :)
126p-> GSI 8V E > GSI 16V F > A6Q 2.5TDi 179ps > A6Q 2.8 193ps > jest i ona S6 C5 ANK

grubyc

Post autor: grubyc » 04 sie 2013, 21:57

@m3rvin: Już sobie dałem radę, skorzystałem z jednej rady i pomogła
Adaptacja przepustnicy - o ile sama w sobie jest sprawna, może zrobić się sama. Wyłącz wszystkie odbiorniki prądu. Przekręć kluczyk, ale nie odpalaj, zostaw tak na 30 sek. Powinno dać się usłyszeć jak przepustnica sobie przejedzie od min do max.
Auto już śmiga jak dawniej.

MatiR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MatiR » 12 sty 2020, 18:29

Witam wszystkich!

Podepnę się do postu, otóż mam problem z sygnałem dźwiękowym włączonych świateł przy wyłączonym silniku. Lampki oświetleniowe wszystkie działają, ale w tym tygodniu znikło oświetlenie wewnętrzne w podsufitce i sterowanie szyb, a sygnał dźwiękowy zaczął działać.. Winą był bezpiecznik który nie łączył, po przeczyszczeniu styków bezpiecznika oświetlenie i szyby działają spowrotem a sygnał znikną. Macie może pomysł na tą zagadkę?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja