Witam , wczoraj moja c5tka odmówiła posłuszeństwa ,
otóż jechałem przez las droga była szutrowa więc postanowiłem troszkę poszaleć na jednym z zakrętów po pokonaniu bokiem jednego z zakrętów auto nagle zgasło i już nie chciało odpalić , a najdziwniejsze jest to ,że mimo iż maiłem 1/2 paliwa wskazówka pokazywała totalne zero paliwa . Pompę za pierwszą próbą odpalania było słychać jak nabiła paliwa w przewody ale auto nie chciało dalej odpalić . Postanowiłem zdjąć klemy za aku na pare minut też nie pomogło . Po pewnym czasie wskaÂźnik wrócił do normy ale auto dalej nie paliło po pół godziny prób odpalenia jak ręką odjął zapaliła od razu . Wcześniej miałem takie podobne problemy pewnie też związane z tą usterką gdy przyjechałem do np sklepu na pare minut wracałem do auta i też nie chciało odpalić zero reakcji trzeba było chwile odczekać i dopiero auto zapalało . A drugi przypadek to to ,że jak jechałem to czasami na chwile wskazówka od paliwa spadała do zera zapalała się rezerwa ale za chwile wracało to do normy . Problem z odpalaniem dzieje się to mniej wiecej 1 na 25 odpaleń ale jednak jest to irytujące .Jedyną analogię jaką tu zauważam to to ,że dzieje sie to zawsze na ciepłym silniku i w ciepłe dni . Jeszcze jutro podepnę pod Vaga i zobaczę . Ale może z opisu ktoś już coś będzie wiedział .
pozdrawiam i czekam na odp .
[ Dodano: 2013-07-29, 22:05 ]
Dziś podłączyłem pod Vag-a i wyskoczyło mi to :
17645 Obwód wtryskiwacza cylindra 1 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17646 Obwód wtryskiwacza cylindra 2 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17647 Obwód wtryskiwacza cylindra 3 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17648 Obwód wtryskiwacza cylindra 4 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17649 Obwód wtryskiwacza cylindra 5 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17843 PrzekaÂźnik pompy dodatkowego powietrza zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17829 Zawór układu wtrysku powietrza dodatkowego zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17650 Obwód wtryskiwacza cylindra 6 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17833 Zawór przewietrzania zbiornika zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
17923 Zawór przełączający kolektora ssącego 1 zwarcie do masy brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY 17908 Obwód przekaÂźnika pompy paliwa - uszkodzenie elektryczne brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
I co wy drodzy koledzy na to ?
[ Dodano: 2013-07-30, 16:17 ]
Gdzie w tym aucie znajduje przekaÂźnik pompy paliwa ?
[c5 2.4 Q] Gaśnie / czasem nie chce odpalić [błędy na komp.]
[c5 2.4 Q] Gaśnie / czasem nie chce odpalić [błędy na komp.]
Było szybkie VR6 jest wygodne V6 .
Regulamin, Punkt 99
Regulamin, Punkt 99
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Kamil,
przekaÂźnik pompy paliwa jest w skrzynce elektrycznej, za osłoną pod kierownicą. W kolejności 6 przekaÂźników J17 to czwarty od strony lewej.
Look - http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 01ad599185
przekaÂźnik pompy paliwa jest w skrzynce elektrycznej, za osłoną pod kierownicą. W kolejności 6 przekaÂźników J17 to czwarty od strony lewej.
Look - http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 01ad599185