Witam, mam problem z moja A6 2,8.
Drgania silnika pewnie pochodzą od wypadania zapłonu. Wypada tylko przy prędkości około 130-140km/h i tylko na lpg. Nigdy w innym przedziale prędkości i nigdy na benzynie. Czy to wina świec, cewki czy może jesz ze czegoś innego?
Podłączyłem Vaga i oto co pokazalo:
Nie kumam za bardzo o co chodzi więc prosze o pomoc, jak mogę to spróbowac naprawić/sprawdzic co to jest.?
2,8Q brak mocy, drgania silnika przy 130km/h
Jaki mam gaz to nie pamietam dokladnie..
Sterownik to na bank Stag 300, wtryski Valteki (czerwone chyba). Ale to nie jest raczej wina osprzetu lpg. Gaz odkupiłem od znajomego tez z Audi A6 tylko ze z 2,4 silnika i tam bylo ok. Wiec moim zdaniem wina lezy gdzies w aucie lub w ustawieniu lpg. Na benzynie jest ok ! Juz psrawdzone na przebiegu 150km.
A reszta bledow do czego sie odnosi?
Sterownik to na bank Stag 300, wtryski Valteki (czerwone chyba). Ale to nie jest raczej wina osprzetu lpg. Gaz odkupiłem od znajomego tez z Audi A6 tylko ze z 2,4 silnika i tam bylo ok. Wiec moim zdaniem wina lezy gdzies w aucie lub w ustawieniu lpg. Na benzynie jest ok ! Juz psrawdzone na przebiegu 150km.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam. Mam Pytanko. Cały czas leci mi olej spod pokrywy zaworów. Robiłem uszczelki 2 razy i cały czas wypycha mi te uszczelki. Czytałem na forach że to może byc ezektor zapchany dlatego wypycha uszczelki. Jednak nie mogę go znaleść w moim audiku. Czy w ogole ezektor jest w tym modelu: audi a4 cabrio 2002 rok silnik 2.4 v6 170 km. Prosze o jakąś rade.
pozdro
pozdro
Audi A4 Cabrio
silnik: 2.4 LPG
MOC: 170 KM
silnik: 2.4 LPG
MOC: 170 KM
kanok2 pisze:Jaki mam gaz to nie pamietam dokladnie..
sprawdÂź czy masz dobrze podł. cylindry pod LPG ,na wtyczkach do wtryskiwaczy od szyby 1..2..3 i po drugiej 6..5..4 ,u mnie gazownik zamienił 4 z 6
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: