[A6 C5] sprężyny Eibach czy zawieszenie TA-Technix?
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Gwint jest sztywny dopiero jak go skrecisz przeciez to tez amorki i sprężyna jak w normalnym zawieszeniu.. Renomowanej firmy gwint jest komfortowy. A ze sprężynami się walczy bo juz nie podniesiesz auta jak będziesz potrzebował. -4cm to zapomnij o parkowaniu na wielu kraweznikach, przygotuj się na szuranie na garbach itp. Zaladujesz auto na wakacje i mozesz zostawic miskę na koleinach. Do jazdy na codzień niskie auto to słaby wybór.
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
nie możesz mieć pewności że Ci siądzie dokładnie -30mm. Producenci pisząc -30 podają przewidywany zakres maksymalny na sprawnym zawieszeniu. Może być różnie albo siądzie 2cm albo i nawet 4,5. Po za tym ja dasz i amorki i sprężyny (różnych firm) to raczej będzie Ci ciężko opuścić się dokładnie o 3cm. Bo krótsze amorki daje się na seryjne sprężyny i wychodzi 3ka a jak dasz krótsze sprężyny to na seryjny zawias. A jak chcesz zestaw to musi być komplet dedykowany.
Taniej i na próbę wyjdzie Ci przerobienie seryjnego amora, np skrócenie trzpienia.
Taniej i na próbę wyjdzie Ci przerobienie seryjnego amora, np skrócenie trzpienia.
Wiesz , nie chce nic robic z amortyzorami seryjnymi bo sa w super stanie i chce je poprostu zachowac , wiec co bys mi zaproponowal za ok 1600zl +-,
Chyba nie sadzisz ze ta-technix gwint za 1000zl jest dobry
PS wlasnie przegladam i nie ma nic Ciekawego w tej cenie , a znalazlem Gwint KW 2500zl nie wiem czy dobry jest wspominales ze malo komfortowy
Chyba nie sadzisz ze ta-technix gwint za 1000zl jest dobry
PS wlasnie przegladam i nie ma nic Ciekawego w tej cenie , a znalazlem Gwint KW 2500zl nie wiem czy dobry jest wspominales ze malo komfortowy
Z tego co wyczytalem na forum to nie daje sie sprezyn np eibacha -30mm do oryginalnych amortyzatorow poniewaz moze wystapic dobijanie i szybko sie skoncza bo nie sa do tego przystosowane dlatego potrzebuje jakies inne rozwiazaniest.john pisze:na dobry początek sprężyny -3cm pod seryjne amorki i dystanse do felg.
Chce zniwelowac wszelka watpliwosc nie znam sie bardzo wiec duzo czytam zanim cos kupie i diagnozuje jak u kolegow dziala , nie wiem co zaleca producent , nie chcialbym zajechac tych amortyzatorow , Doradz mi w ten sposob , juz wiem ze proponujesz mi Eibach + seryjne amorki teraz chcialbym sie dowiedziec jakiej firmy kupic amortyzatory + sprezyny moze byc komplet 1 firmy tylko chce sie zorientowac cenowo , na allegro szukajac to tego jest bardzo malo a pewnie idzie sie natknac na jakas chinszczyzne , Si