Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MULTI] 6 na 7 lameli

Układ napędowy i skrzynie biegów
Awatar użytkownika
Bart-S
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Bart-S » 21 lip 2013, 13:39

fukeros pisze:Witam.Jesli skrzynia ci nie szarpie i nie slizga to nic bym nie robil narazie na twoim miejscu.Moja diagnostyka u p.Sopy skonczyla sie remontem skrzyni i przerobka na 7 lameli.
Niezle mnie zabolalo.
Błędne podejście kolego... Kluczowy przy decyzji o remoncie jest przebieg. To że nic się nie dzieje jeszcze o niczym nie świadczy.

JIMBEAN

Post autor: JIMBEAN » 23 lip 2013, 23:34

No właśnie przebieg mam 220 tyś...możliwe ze multi tyle wytrzymuje przy odpowiednim dbaniu?czy może druga opcja tzn. Przebieg zakłamany i multi już po jakiś remontach skoro nie odczuwam żadnych nieprawidłowości...panowie a na czym dokładnie polega ślizganie skrzyni??

fukeros
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fukeros » 26 lip 2013, 14:55

Ja mialem 215 tys.P.Sopa byl zdziwiony ze ona tyla wytrzymala na 6 lamelach.

Awatar użytkownika
Bart-S
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Bart-S » 26 lip 2013, 15:02

Wszystko zależy od stylu jazdy i częstotliwości wymiany oleju. Ważny jest także soft oraz wersja jednostki (te wyprodukowane do końca pierwszej połowy 2003r są bardziej narażone na usterki).

JIMBEAN

Post autor: JIMBEAN » 03 lut 2015, 21:47

Witam po ok półtorarocznej przerwie ...Wszystko grało do dzisiaj kiedy to sprzedałem auto ( względy inne niż awarie czy stan techniczny ) i co?? I dobrze ze nie robiłem przeróbki na 7 lameli bo mieliśmy z żona niezłe wakacje za ta kasę - tak tak audi z 6 lamkami które zalecano przerobić na 7 Za kwotę ok 3-4 tys bo miało nie dojechać na wakacje. Dojechało o wiele dalej niż wakacje skrzynia śmigala pięknie :)wniosek prosty dobrze ze nie pchalem sie w zalecenia p.Sopy - niezle zaoszczędzilem a autem przejechałem ok 80 tys ...wnioski wyciągnijcie sami :)pozdrawiam i zycze powodzenia multitronowiczą ( skrzynia komfort nieoceniony :) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja